BELEDİYE YÖNETİCİLERİ İLE MAHALLELİLER PARKTA İFTARLARINI AÇTI

BELEDİYE YÖNETİCİLERİ İLE MAHALLELİLER PARKTA İFTARLARINI AÇTI
Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi kadın personelleri ile DBP ve HDP Bağlar İlçe Başkanlığı kadınları ortaklaşa düzenledikleri iftar yemeği Körhat Parkı’nda kadınları bir araya getirdi.

  Körhat Parkı’nda verilen iftar yemeğine Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp, DBP ve HDP kadın çalışanları, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda mahalleli kadın katıldı. İftarda kadınlarla bir araya gelen Akat, kadınlarla sohbet ederek iftar sofralarını mahallelere taşıdıklarını söyledi. İftardan sonra Bağlar ilçesi Kültür Komisyonu öncülüğünde kadınlar için hazırlanan dengbej dinletisi dengbejler tarafından sunuldu. Dengbej Mehmet Guli’ye Kelai ve Mehmede Şexani’nin söylediği stranlar göz doldurdu.

  Dengbej Mehmet Guli’ye Kelai ve Mehmede Şexani seslendirdikleri geçmişten günümüze hüzün dolu anıları ezgilere döken dengbejler, stranları dinleyenlere duygusal anlar yaşattı. Dinleti sonrası konuşan Mehmet Guli Kelai dengbejlik sanatının tarihin karanlık sayfalarında kaybolmaması için bu geleneğe sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.