Belediye yönetiminden elektrik protestosu

Belediye yönetiminden elektrik protestosu
Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, biriken borç nedeniyle VEDAŞ tarafından şebeke suyu depolarına giden elektriğin kesilmesini oturma eylemi yaparak protesto etti.

BİTLİS - VEDAŞ, Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde belediye tarafından son 10 yıldır maddi sıkıntılardan dolayı ödenemeyen ve toplamda 20 milyon lirayı bulan elektrik borcu nedeniyle ilçeye su veren içme suyu depolarının elektriğini kesti. İlçenin yüzde 70’lik su ihtiyacını karşılayan su deposu ve diğer birkaç su deposunda elektriklerin kesilmesi nedeniyle ilçeye su verilemiyor. Belediye yetkilileri ise, vatandaşların tepkisine neden olan sorunu çözmek için başlattıkları girişimin olumsuz sonuçlanması nedeniyle son çare olarak eyleme başvurdu. Yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve yetkililerin kesintiden vazgeçmemesi nedeniyle olaya tepki gösteren Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri, tepki amacıyla VEDAŞ önünde oturma eyleminde bulundu.

“Eylem için Bitlis’e geldiler”
Tatvan İlçesi’nden Bitlis merkezde bulunan VEDAŞ Bitlis İl Müdürlüğü önüne gelen Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri burada basın açıklaması yaptı. Aksoy, VEDAŞ’a son 10 yıla ait yaklaşık 20 milyon lira elektrik borçlarının bulunduğunu, VEDAŞ’ın ise bu borcun bir an önce ödenmesi konusunda baskı yaptığını, ancak belediyeye gelen bütçe ile bu borcu yapılandırmadan ödemelerinin mümkün olmadığını söyledi. Aksoy, bu yüzden ilçenin yüzde 70’lik su ihtiyacını karşılayan Kırkbulak Su Deposu’na giden enerji ve diğer birkaç su deposuna giden enerjinin kesildiğine dikkat çekerek, vatandaşların mağdur edildiğini vurguladı.

Yapılan açıklamanın ardından Başkan Aksoy, yardımcıları ve meclis üyeleri VEDAŞ önünde bir süre oturma eylemi gerçekleştirdiler. (iha)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.