Belediyeden Ahmed Arif Parkı

Belediyeden  Ahmed Arif Parkı
Kenti çiçek bahçesine çeviren ve yeşil alanları artıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde Ahmed Arif Caddesi’nin her iki tarafında atıl durumunda olan 50 bin metrekarelik alanı parka dönüştürmek için çalışmalara başladı.

 

Kentteki yeşil alanları artırmak için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesinde 40 bin metrekarelik Kardeşlik Parkı, Kayapınar ilçesinde ise 67 bin metrekarelik Kent Meydanı inşasının yanında Ahmed Arif Parkı için de çalışma başlattı. Kayapınar ilçesinde Diclekent Bulvarı ile Elazığ Caddesini birbirine bağlanacak olan Ahmed Arif Caddesi’nin her iki tarafından bulunan atıl durumdaki 50 bin metrekarelik alan üzerinde peyzaj çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ahmed Arif Parkı’nda alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladı. Parkta, toprak tavsiyesi ve ağaç dikme çalışmaları yapılacak.

Ekipler, vatandaşlara rahatsızlık vermemek için çalışmalarını kent trafiğinin yoğun olmadığı saatlerde yürütürken, ekim ayı sonunda tamamlanacak olan parkta son olarak yeşillendirme çalışmaları yapılacak.

Ahmed Arif Parkı’nda çocuk oyun grupları, fitness aletleri, yürüyüş yolları, meydan, pergolalar ve dinlenmek için oturma bankları yer alacak.(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.