Belediyeden ‘Bal Arısı ve Düş Kelebekleri Projesi’

Belediyeden ‘Bal Arısı ve Düş Kelebekleri Projesi’
Çocuklara yönelik oyun alanlarını artırmak amacıyla çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, anasınıfı ve ilköğretim çağındaki çocuklar için “Bal Arısı ve Düş Kelebekleri Projesi”ni başlattı.

 

 

Proje kapsamında 29 Eylül’de Kırklar Dağı’nda bin çocuğun katılacağı uçurtma şenliği düzenlenecek.

 

Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine yönelik çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, anasınıfı ve ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik “Bal Arısı ve Düş Kelebekleri Projesi”ni hayata geçiriyor.

Uçurtma Şenliği’ne bin çocuk katılacak

Proje kapsamında, Sur ilçesi Kırklar Dağı’nda uçurtma şenliği düzenlenecek. 29 Eylül Cuma günü saat 14.00’te yapılacak şenliğe, 6-15 yaş arası bin çocuk katılacak. Çocuklar eğitmenler eşliğinde servis araçlarıyla Kırklar Dağı’na götürülecek. Çocuklar, eğitmenler rehberliğinde üzerinde çizgi film karakterleri olan rengarenk uçurtmalarını hazırlayıp uçuracaklar. Şenlikte, uçurtma atölyesinin yanı sıra ikramlar, yüz boyama, müzik gibi etkinlikler yapılacak. 

Proje çalışmaları devam edecek

Projenin sonraki aşamalarında ise görme engelliler için sesli ve altı nokta alfabesiyle kitap hazırlanacak. Proje kapsamında animasyon, çizgi film, mask ve konuşan kukla bebekler gibi farklı alanlarda çalışmalar hazırlanarak çocuklarla buluşturulacak.(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.