Belediyeden dilencilere ilginç ceza

Belediyeden dilencilere ilginç ceza
Belediye dilencilerle baş edemeyince toplayıp araçlarla şehir dışına çıkarıp şehirlerarası yolda bıraktı…

BİNGÖL - Bingöl Belediyesi zabıta ekiplerince şehrin muhtelif noktalarında toplanan dilenciler şehir dışına bırakıldı. 

Edinilen bilgiye göre, belediye zabıta ekiplerince dilencileri yönelik operasyon gerçekleştirildi. Şehrin muhtelif noktalarında dilenirken yakalanan dilenciler Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada yapılan işlemin ardından dilenciler çocukları ile birlikte şehir merkezine 6-7 kilometre uzaklıktaki Topalan köyü sınırlarına bırakıldı. Bingöl-Elazığ karayolu üzerinde bulunan alana terk edilen, tümü bayan ve çocuklardan oluşan dilencileri gören bazı sürüler, araçlarından inerek yardımcı olmaya çalıştı. Belediyeye tepki gösteren sürücüler, "Dilencileri toplamak belediyenin görevi olmalıdır. Ama bununda belirli kural, ahlak ve insani boyutu olmalıdır. Bu kış mevsiminde kucaklarında bebekleriyle bu insanları dağ başına bırakmak vicdansızlıktır. En önemlisi yüzlerce aracın geçtiği bu yola bırakmaları ayrıca bir suçtur" dedi. 
Dilenciler ise, "Bizi çarşı merkezinden alarak bu dağ başına bıraktılar. Dilenmemiz suç olabilir. Ama bizi il sınırlarının dışına yerleşim alanlarının bulunduğu alanlara bırakmaları gerekiyor. Bizde insanız. 2-3 yaşındaki çocuğumuzla birlikte bayan başımıza bizi getirip bu dağ başına terk ettiler. Çocuğum soğuktan titriyor. Bu soğuk havada bizi bu dağ başına kurda kuşa yem olarak atmaları nasıl bir vicdandır" diye konuştu. 
Saatlerce soğuk havanın altında bekleyen dilencilerin bir kısmı yoldan geçen araçlarla bir kısmı da yaya olarak tekrar şehir merkezine geri döndü. Bingöl Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü yetkilileri ise şehir merkezinde vatandaşları rahatsız eden dilencileri zaman zaman toplayarak il sınırları dışına bıraktıklarını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.