Belediyeden eğitime destek

Belediyeden eğitime destek
Yaptığı çalışmalarla eğitime destek vermeye devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Süleyman Bin Halid Kız Öğrenci Yurdu'na yeni yerleşen kız öğrencilerin başvurularını yerinde alarak Diyarkart dağıttı.

 Öğrencilerin, Dicle Üniversitesi’ne daha hızlı ulaşması amacıyla görevlendirilen 4 adet toplu taşıma servisi de hizmet vermeye başladı.

 

Açtığı kurs ve atölyelerde binlerce öğrencinin eğitim görmesini sağlayan, kentteki eğitim kurumlarının hem fiziki koşullarının iyileştirilmesi hem de çevre düzenlenmesi konularında destek veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin toplu taşıma araçlarından daha rahat yararlanması için çalışma başlattı. Süleyman Bin Halid Kız Öğrenci Yurdu'na giden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yurda yeni yerleşen kız öğrencilerin Diyarkart başvurularını aldı. Yapılan işlemlerin ardından 200 öğrenci adına Diyarkart düzenlendi ve kartlar sahiplerine teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerden talep gelmesi halinde aynı çalışmayı yurtlarda sürdürmeye devam edecek.

Toplu taşıma hizmeti veriliyor

Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu’na ait Süleyman Bin Halid Kız Öğrenci Yurdu ile Halid Bin Velid Erkek Yurdu’nda kalan yaklaşık 2 bin öğrencinin Dicle Üniversitesi’ne daha rahat ve hızlı ulaşması için kolaylık sağlıyor. Öğrenciler için görevlendirilen 4 yeni servis aracı hizmet vermeye başladı. Yurtlardan öğrencileri alan toplu taşıma araçları, Şanlıurfa ve Silvan karayolunu takip ederek öğrencileri Dicle Üniversitesi’ne bırakıyor. Araçlar, akşam saatlerinde de öğrencileri üniversiteden alarak aynı güzergâhta yurtlara taşıyor.(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.