Belediyeden , eğlence yerlerine denetim

Belediyeden , eğlence yerlerine denetim
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Yenişehir Belediyesi Zabıta ekipleriyle birlikte Yenişehir ilçesinde bulunan umuma açık istirahat ve eğlence yerlerini denetledi.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Yenişehir Belediyesi Zabıta ekipleriyle birlikte Yenişehir ilçesi Yaşar Kemal (Ekinciler), Gevran Caddeleri ve Cafeler (Sanat) Sokağı’nda yer alan umuma açık istirahat ve eğlence (cafe, internet cafe ve içki satışı yapan) mekanlarını denetledi. İşyerlerinin açma ruhsatına uygun şekilde hareket edip etmedikleri, 5996 sayılı kanunun 41/A bendi uyarınca işyerlerinin satışını yaptıkları ürünlerin son kullanma tarihleri ile hijyen durumu, canlı müzik yayın ruhsatı, fiyat tarifeleri ve açma ruhsatları sıkı bir şekilde denetlendi.

Denetimler esnasında belediye meclis kararı dışında, Tütün Alkol Piyasası Denetleme Kurulu işletme belgesi bulunmamasına rağmen içki satışı yapan işyerleri hakkında durum tespit tutanağı tutuldu. Gerekli sürede eksikliklerini tamamlamayan işyerleri 9207 sayılı işyeri açma ve çalıştırma yönetmeliği 13’üncü maddesine göre kapatılacak.

Denetimler devam edecek

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediye ve Emniyet Müdürlüğü ile birlikte umuma açık istirahat ve eğlence mekanlarının denetimlerini sıkı bir şekilde diğer ilçelerde de sürdürecek. (Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.