Belediyeden farkındalık konferansı

Belediyeden farkındalık konferansı
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamda fragmanlar hazırlayarak duyarlılık yaratılmasına katkı sunan, yerel yönetimler eliyle ilk Acil Destek Hattı’nı kuran, binlerce afiş dağıtan, eğitimler yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, farkındalık kampanyas

yarın düzenleyeceği Kadın Konferansı’yla devam ettirecek.

Ali VURANEL

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle kentte birçok etkinlik düzenledi, önemli çalışmaların startını verdi.

Kadına yönelik şiddetle daha etkin mücadele edilmesi amacıyla 444 79 49 Acil Destek Hattı ile İlk Adım İstasyonu kuran Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve kırsal ilçelerde farkındalık eğitimleri düzenledi. Eğitimler, Hani Merkez ve Kuyular Mahallesi, Dicle’nin Dede Mahallesi ile merkez Yeniköy, Ben u Sen ve Kulp Ağaçlı mahallelerinde Kadın Politikaları Daire Başkanlığı’na bağlı Gezici Köy Ekibi ve DİKASUM tarafından verildi. Eğitimlerde, kadınlara yönelik şiddet türleri tek tek işlenerek, şiddetin önüne nasıl geçilebileceği anlatıldı.

Kadına yönelik şiddete karşı fragmanlar ve afişleri hazırlandı

Kent merkezinde ise 25 Kasım öncesi hazırlanan afişler, bilboardlara, kurum ve kuruluşlara asılarak kadına yönelik şiddete dikkat çekildi, bastırılan broşürler yurttaşlara dağıtıldı.

Şiddete karşı her biri birer dakika olmak üzere 6 adet farkındalık fragmanı hazırlanarak, kentte ulusal ve yerel yayın yapan TV’lerde ücretsiz yayınlanması sağlandı.

Yarın Kadın Konferansı düzenlenecek

Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, yarın da (28 Ekim) kampanya kapsamında, Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Kadına Yönelik Şiddeti Durduracağız” sloganıyla Kadın Konferansı düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Kongreya Jinen Azad’tan (KJA) Yüksel Baran’nın açılış konuşmaları yapacağı konferansta, “Kadına Karşı Yapılandırılmış Şiddet, Savaş Süreçlerinde Kadına Yönelik Şiddet ve Kadının Direnişi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Deneyim Paylaşımları” konuları tartışılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.