Belediyeden kadınlara “Konuş Benimle Anne” eğitimi

Belediyeden  kadınlara “Konuş Benimle Anne” eğitimi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kadınlara, aile içinde çocuklarla doğru bir şekilde iletişim kurmalarını sağlamak, güçlendirmek ve geleceğe daha mutlu bireyler yetiştirmek amacıyla “Konuş Benimle Anne” başlıklı eğitim verdi.

 

 

 

Eğitim çalışmalarının yanında kadınlara yönelik kültür ve meslek edindirme kursları açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınların aile içindeki çocuklarıyla doğru bir şekilde iletişim kurmalarını sağlamak ve geleceğe daha mutlu bireyler yetiştirmek amacıyla uzman psikolog tarafından “Konuş Benimle Anne” semineri verdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın organize ettiği 200 kadının faydalanacağı seminerler DİKASUM’a bağlı Ben u Sen Şubesi’nde başladı. “Konuş Benimle Anne” eğitim seminerleri DİKASUM’un diğer şubelerinde de yapılacak.

Uzman psikolog tarafından kadınlara, anne çocuk iletişimi, konuşmanın ve konuşma önemi, sözel şiddet (bağırma) çocuklardaki etkisi, çocuklarla konuşmanın nasıl olması gerektiği ve çocuklarla iletişimde ben (hangi cümleler seçilmeli, nasıl konuşmalı, öfke kontrolü, çocukların yetenekleri ve hayalleri nasıl öğrenilebilir) başlıklarında sunum şeklinde eğitim verildi. Ayrıca sunumda ‘annesinin her gün işe gitmesiyle tek başına dört duvar arasında zaman geçiren’ bir çocuk ile annenin hikayesinin anlatıldığı “Azad” adlı kısa filmde gösterildi. Film içinde örnekler gösterilerek kadınların, çocuklarıyla nasıl doğru bir iletişim kurabilecekleri aktarıldı. Yapılan sunumun ardından kadınlar çocuklar ile iletişim konularında merak ettikleri soruları uzman psikologa yöneltti.

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 1 saat süren eğitimlerin sonunda katılımcı görüşü anketleri yaptı. Kadınlar verilen seminerden dolayı yetkililere teşekkür etti. (Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.