Belediyeden kreş hizmeti

Belediyeden kreş hizmeti
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çocuklara yönelik hizmet veren gündüz bakım evleri ve oyun odalarından 200 çocuk faydalanıyor.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, okul öncesi eğitime destek vermek amacıyla açtığı gündüz bakım evleri ve oyun odalarında kreş hizmeti veriyor. Bağcılar Gündüz Bakım Evi’nde 70, 450 Evler Gündüz Bakım Evi’nde 50, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki 3 oyun odasında 80 olmak üzere toplam 200 çocuk eğitim görüyor. Oyun odalarından 4-6 yaş arası çocuklar, sabah ve öğleden sonra ücretsiz; gündüz bakım evlerinde ise 2-6 yaş arası çocuklar, ücretli ve burslu olarak yarı ve tam zamanlı şekilde yararlanıyor.

Eğitim görüyorlar

1 yıllık eğitim döneminde Gündüz Bakım Evi’ndeki çocuklar, “okuma ve yazmaya hazırlık, bilim atölyesinde fen ve matematik derslerine giriş, kişisel ihtiyaçlarını (çatal ve kaşık tutma, kendi başına elbise ve ayakkabılarını giyme ve çıkarma) giderme eğitimleri, kas gelişimleri için spor etkinlikleri, parmak kaslarının gelişimi (oyun hamuru, kağıt oyunları, kesme, yapıştırma ve boyama), sosyal aktiviteler kapsamında drama, müzik ve sanat atölyeleri”nden faydalanıyor.

Gündüz bakım evlerindeki çocukların yemek ihtiyaçları karşılanırken; kahvaltı, öğle yemeği ve ara öğünler uzman diyetisyenler tarafından belirlenerek hazırlanıyor.

Oyun odalarındaki çocuklar ise okuma ve yazmaya hazırlık dersleri dışında kişisel ihtiyaçlarını (çatal ve kaşık tutma, kendi başına elbise ve ayakkabılarını giyme ve çıkarma) giderme eğitimleri, kas gelişimleri için spor etkinlikleri, parmak kaslarının gelişimi (oyun hamuru, kağıt oyunları, kesme, yapıştırma ve boyama) konularında eğitim görüyor.

Kayıt başvuruları devam edecek

 

Oyun Odaları ve Gündüz Bakım Evleri’nden yararlanmak isteyenler, yıl boyunca Sümarpark Ortak Yaşam Alanı Çocuk Şube Müdürlüğü’ne, 450 Evler Gündüz Bakım Evi ve Bağcılar Gündüz Bakım Evi’ne başvuruda bulunabilirler. (Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.