Belediyeden sağlık personellerine tıbbi atık eğitimi

Belediyeden  sağlık personellerine tıbbi atık eğitimi
Halk sağlığını ve vatandaşları tıbbi atıkların zararlarından korumak amacıyla kent merkezi ile ilçelerde günlük toplanan 5 ton tıbbi atığı çöp depolama sahasında bertaraf eden

 

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sağlık kuruluşlarında çalışan personellere ‘Tıbbi Atık Yönetimi Eğitimi’ verdi.

 

Halk sağlığını ve vatandaşları tıbbi atıkların zararlarından korumak için çeşitli çalışmalar yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kent merkezi ve ilçelerin sağlık kuruluşunda çalışan personellere ‘Tıbbi Atık Yönetimi Eğitimi’ verdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen ve sağlık sektörü başta olmak üzere birçok kamu ve özel kuruluş temsilcilerinin katıldığı eğitime, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı personelleri de katıldı.

Eğitimde, uzmanlar tarafından, ilgili yönetmelikler, tıbbi atıkların sağlık kuruluşlarında ne şekilde toplanacağı, belediyelerin yükümlülükleri ve karşılaşılan sorunların çözümleri dile getirildi. Katılımcılar, tıbbi atıkların toplanmasından bertarafına kadar tüm yönetim süreçleri ile ilgili merak ettikleri sorulara cevap bulma fırsatı buldular.

Büyükşehir, günlük 5 ton tıbbi atığı bertaraf ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kent merkezi ve ilçelerde günlük 5 ton tıbbi atığı toplayıp, sterilize ettikten sonra Bağlar ilçesi Karacadağ’da yer alan Çöp Depolama Sahası’nda bertarafını gerçekleştiriliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sağlık kurumlarında çalışan personellere yönelik tıbbi atık eğitimlerini belirli aralıklarla sürdürecek. (Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.