Belediyenin tahsis ettiği arazide üretim yapıyorlar

Belediyenin tahsis ettiği arazide üretim yapıyorlar
Diyarbakır'da görevlendirme yapılan Bismil Belediyesi tarafından dar gelirli 17 ailenin ücretsiz kullanımına sunulan 110 dönüm tarım arazisine sebze fideleri dikildi.

 

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından Bismil Belediyesi'ne kayyum olarak atanan  Turgay Gülenç'in ilçedeki vatandaşlara hak ettikleri belediye hizmetini sunmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda, belediye tarafından ücretsiz olarak kendi sebzelerini yetiştirmeleri amacıyla 17 dar gelirli aileye tahsis edilen 110 dönümlük alanda ziraat mühendisleri eşliğinde fideler dikilmeye başlandı.

Gülenç, yaptığı açıklamada, tarla tahsisinde bulunulan ailelere yer temininin yanı sıra tarımda kullanılacak araç gereç yardımı da yaptıklarını belirtti.

Tarlada hizmet kısmının çalışabilecek güce sahip ailelere ait olduğunu, kalan masrafların ise belediye tarafından karşılandığını dile getiren Gülenç, ailelerin domates, biber, patlıcan ve diğer sebze fidelerini dikmeye başladıklarını aktardı.

Gülenç, ailelere bu üretimin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını, bereket getirmesini diledi.

- "Ailecek çalışabileceğiz"

Aileler de kendilerine sağlanan bu imkandan dolayı başta Belediye Başkan Vekili Gülenç olmak üzere katkıda bulunanlara teşekkür etti. 

Çalışma güçlerinin bulunduğunu ancak tarlanın masrafını karşılayacak imkanlarının olmadığını belirten vatandaşlar, belediyenin bu imkanı sunmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu proje sayesinde ailece çalışabileceklerine işaret eden vatandaşlar, bugün belediye tarafından ücretsiz verilen sebze fidelerini ekmeye başladıklarını söyleyerek, bereketli bir hasat dileğinde bulundu.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.