BELTAŞ işçileri açlık grevi eylemine başladı

BELTAŞ işçileri açlık grevi eylemine başladı
BELTAŞ şirketinde çalışan ve TİS hakları verilmediği için direnişte olan işçiler, işgal ettikleri CHP Beşiktaş İlçe Örgütü binasında süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladı.

BELTAŞ şirketinde çalışan ve TİS hakları verilmediği için direnişte olan BELTAŞ işçileri, işgal ettikleri CHP Beşiktaş İlçe Örgütü’nde basın açıklaması yaparak, direnişlerini açlık grevine dönüştürdüklerini duyurdu. Pencereden "İşçiyiz haklıyız kazanacağız", "CHP işçinin sendikal haklarından elini çek", "Yaşasın sınıf mücadelesi" sloganları atan işçiler, işgal ettikleri binaya "Sendika ve örgütlenme hakkımız için açlık grevindeyiz. Talebimiz CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı'nın açtığı davadan vazgeçmesidir" pankartı açtı. 

'Belediye işçileri örgütsüzleştirmek için her şeyi yapıyor'

İşçiler adına açıklama yapan Genel-İş Sendikası üyesi Cemalettin Demirel, 2 yıl önce Genel-İş Sendikası'nda örgütlendikleri için Beşiktaş Belediyesi'nin kendilerini işten çıkarttığını söyleyerek, "Belediyenin amacı sendikal örgütlenmemizi yok etmektir" dedi. Belediyenin CHP yöneticilerini ve çalışanlarını BELTAŞ çalışanı yaparak çoğunluğu sağlamaya çalıştığını belirten Demirel, "Biz örgütlenmemizi büyüterek bu engeli de aştık. Şimdi de belediyenin sendikaya açtığı davayla boğuşuyoruz. Sendikalar Kanunu nedeniyle sendikamız aleyhine dava açıldığı için yetkilerimizi kullanamıyoruz" diye belirtti. AKP'nin de bir yandan işçinin kıdem tazminatını ortadan kaldırarak taşeron çalışmasını genel hale getirmek istediğini belirten Demirel, "CHP'li Beşiktaş Belediyesi ise işçileri örgütsüzleştirmek için sendikaları yetkisiz kılmak için şeytanın aklına gelmeyecek şeyler yapıyor" dedi. 

Duruşmalarının 8 Şubat 2014 tarihine ertelendiğini hatırlatan Demirel, mahkemenin birleştirme talebinin kabul etmesi durumunda CHP'li belediye ile AKP'li sendikanın, sendikalarına karşı yan yana davacı olacaklarını dile getirdi. Demirel, CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın örgütlenmelerine karşı düşmanlık yaptığını söyleyerek, BELTAŞ işçisi Rıdvan Çalışkan ile birlikte talepleri kabul edilene kadar süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladıklarını ifade etti. 

Öte yandan CHP PM üyesi Selahattin Maluşaklı ile işçiler arasında tartışmaların yaşanması dikkat çekti. Bir CHP'li de çekim yapan gazetecilere müdahale etmek istedi. 

İşçiler açlık grevi eylemine CHP Beşiktaş İlçe Örgütü binasında devam ediyor. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.