“Ben Görevdeyken Başka Hocalarla Görüştüler”

“Ben Görevdeyken Başka Hocalarla Görüştüler”
Amedspor’dan istifa eden teknik sorumlu Sertaç Küçükbayrak, yazılı açıklama yaparak yönetimin tutumuna ve futbol şubesi  hakkında şok iddialarda bulundu.

Tigris Haber-  Kendisi görevdeyken yönetimin başka hocalarla görüştüğünü,Futbol Şube Sorumlusunun spor etiği ile bağdaşmayan davranışlarda bulunduğunu belirten Küçükbayrak,” Tüm sporseverlerin takdiridir ki hocasına kuşkuyla bakan, güven duymayan bir yerde çalışmanın çok verimli ve ettik olmadığı aşikârdır” dedi.

“ben-gorevden-baska-hocalarla-gorustuler”-(1).png

İstifasının Gerekçelerini Ankattı

Amedspor’da istifa eden teknik sorumlu Sertaç Küçükbayrak, istifasının gerekçelerini ve kendisini bu karara götüren süreci yazılı açıklamayla anlattı.

“11.11.2018 tarihine oynanan Ankara Demirspor müsabakası sonrası Amedspordaki Teknik Direktörlük görevimi sonlandırmış bulunmaktayım. Ligin henüz başındaki bu ayrılış kararıma neden olan bazı hususları değerli halkımızla paylaşmamın, çok sevdiğim kulübümün sahip olduğu futbol ettiğine ilişkin değerlerin korunmasına da vesile olacağına inanıyorum” diyerek açıklamasına başlayan Küçükbayrak,çarpıcı ifadeler kullanarak önemli ithamlarda bulundu.

“Kendimi Bu Kente Borçlu Hissediyorum”

Küçükbayrak,”Kişiliğimi, benliğimi ve spor adına biriktirdiğim tüm değerleri canımdan daha çok sevdiğim Diyarbakır kentine veya bir başka deyişle Amed’e borçluyum. Bu kente olan borcumu ödeyebilmek içim gerek sporcu ve gerekse de hoca olarak uzun yıllardır bir uğraş içersindeyim.10 yılı aşkın bir süre içerisinde Amedspor geleneğinde olan takımlarda teknik adam olarak belirli aralıklar ile görev alıp, ayrıldığım (istifa ettiğim) oldu. Her ayrılışımda kulübümüz zarar görmesin diye ayrılışıma neden olan birçok hususu içime atarak ve onun külfet ve sorumluluğunu üzerime alarak sessizce gitmişimdir” dedi.

“Amedspor’a  Yakışmayan Etik Dışı Davranışlar”

Kulübün zor zamanlarında görev yaptığını hatırlatan Küçükbayrak,”Bu kentin ve bölgenin sporunu yakından takip edenler aynı zamanda bizim, bazen çatışma ve silah seslerinin gölgesinde, bazen maddi krizlerin en son safhası olan sporcularına yemek verememe durumundaki bir takımın en zor koşuları içerisinde görevi bırakıp gitmediğimizin de canlı tanığıdırlar.Bu kadar ağır şartlarda çalışmadan imtina etmemiş ben ve ekibimin kabullenemediği ve ayrılış nedenimizi açıklamaya zorlayan husus, Amedsporun bu güne kadar uygulamalarında hiç görmediğimiz ve spor ettiği ile hiç bağdaşmayan bazı uygulamaların cereyan etmesidir”  ifadelerini kullandı.

“Futbol Şube Sorumlusu Zarar Veriyor”

“Yıllarca bu kulüpte görev yapan biri olarak, takımın başında aktif bir hocası var iken başka bir hoca ile kulüp yöneticilerinin görüşme yaptığına ilk kez tanıklık etmem beni ciddi anlamda hayal kırıklığına uğratmıştır” sözleriyle yönetime göndermede bulunan Küçükbayrak,”Ağır bir ekonomik krizi aşmak için kent dinamiklerinin oluşturduğu ve içinden çok yakinen bildiğim yönetim kurulu üyeleri döneminde özelikle profesyonel futbol şubede görev alan yönetim kurul üyesinin spor yöneticiliğinden nasibini almadığı, sporun ruhu ve etik değerleri ile örtüşmeyen davranışlarda bulunduğu, sporcu ve teknik heyet ile ciddi anlamda iletişim sorunu yaşaması, bu alanın etkin şekilde işleyişine engel olmaktadır. Dolayısıyla kurumun kurumsal işleyişine de ciddi anlamda zarar vermektedir”  ifadeleriyle Futbol Şubesi’ni eleştirdi.

 

Yönetimin içinde kendisine ve futbolculara güven duymayan isimler olduğunun altını çizen genç teknik adam,şöyle konuştu ;”Tüm sporseverlerin takdiridir ki hocasına kuşkuyla bakan, güven duymayan bir yerde çalışmanın çok verimli ve ettik olmadığı aşikârdır. Yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı başta fedakâr ve cefakâr Amedspor taraftarı olmak üzere tüm sporseverlerin hoşgörüsüne sığınarak fiili görevimizi sonlandırdığımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

“Umarım Güven Duyacakları Birini Getirirler”

Teknik adamlar.(uzun yıllar emek verdiğim bu kulüple bağım ondan da ötesi) bir kulübe bazen fiili görev esnasında bazen de o görevi bırakırken de hizmet etmekle yükümlüdürler. Amedsporu diğer kulüplerden farklı kılan sahip olduğu ettik ve manevi değerleridir. Umarım bu ayrılışımız, kulübün sahip olduğu manevi ve etik değerlerin aşınmasına neden olan davranışlardan kaçınmasına ve yeni yönetimin güven duyabileceği bir teknik heyet ile çalışmasına neden olur.”

“Destek Veren Herkese Teşekkür Ediyorum”

Kırgınlığının Amedspor’a değil, kişilere olduğunu dile getiren Küçükbayrak,”Kendi evim gibi hissettiğim bu kulüpten ayrılır iken her zaman arkamızda duran ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Amedspor taraftarlarına, kulüp çalışanlarına, yönetim, denetim,kurul ve kuruluşlarında görev alanlara ve yine tüm spor kamuoyuna kendim ve ekibimin adına sonsuz teşekkürlerimi sunarken, en kalbi duygularımla selam ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum