Beraat Camii'nin 300 namazlığı yıkandı

Beraat Camii'nin 300 namazlığı yıkandı
Diyarbakır’da bulunan Beraat Camii içindeki 300 adet namazlık hayırseverler tarafından yıkanarak temizlendi.

Camiye gelen hayırseverler topladıkları namazlıkları Mehmetler Kuru Temizleme’de yıkadı, cami cemaati ise bu durumdan büyük memnuniyet duydu. 

  Diyarbakır’da yaptıkları hizmetlerle sık sık adlarından söz ettiren hayırseverler bu defa da camilerdeki namazlıkları yakadı. Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kışla Caddesi'nde bulunan Beraat Camii’ye ait 300 seccadeyi Mehmetler Kuru Temizleme’de yıkatan Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu, camii cemaatinden bir vatandaşın kendisine gelerek bu konuda yardım istediğini söyledi. Acu, "Bu mübarek günde 2 gün önce cami  cemaatlerinden bir vatandaş gelerek durum hakkında bizi bilgilendirdi. Bende konuyu Diyarbakır Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği başkanı ve Mehmetler Kuru Temizleme işletmecisi Hamdullah Ay'a ilettim. Hamdullah Ay namazlıkları yıkayarak temizledi. Temizlenen namazlıkları götürüp yeniden camiye serdik" dedi.

  Hamdullah Ay ise, böyle bir talep kendilerine geldiğinde geri çevirmeden yerine getirdiklerini söyledi. Ay, "Bizlere kalan bu tür güzelliklerdir her zaman kapımız açıktır. Var olduğumuz sürece camilerimiz için hazırız. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Vatandaşlarımızın ibadetlerini yapıp dua etmeleri bizler için çok önemlidir. Camilerimize sahip çıkalım cemaatimizin dualarını alalım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.