Berkin Elvan'ın anne ve babası, çocuklarının adına yapılan ormana ceviz fidanı dikti

Berkin Elvan'ın anne ve babası, çocuklarının adına yapılan ormana ceviz fidanı dikti
Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın anne ve babası Tunceli’nin Ovacık ilçesinde oğulları için oluşturulan ceviz ormanına fidan dikti.

TUNCELİ -“Her Yere Berkin Elvan Fidanlığı” sloganıyla Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), Munzur Çevre Derneği, Tunceli merkez, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Ovacık ve Pülümür Belediyeleri, Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi, Bursa Dersimliler Derneği, Tunceli Sanayici ve Girişimciler Derneği (TUSGİD), Pülümür Dağyolu Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği, Pülümür Kırkmeşe Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği, Berlin FREE MUNZUR Çevre İnisiyatifi, Dersim Kulturverein MAİNZ, Gezici Müzisyenler Topluluğu ve Munzur Çevre Platformu tarafından Tunceli merkez, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Ovacık ve Pülümür ilçelerinde ceviz ormanı oluşturuldu. Tunceli’nin Ovacık ilçesi, Berkin Elvan’ın dedesinin köyü olan Çöğürlük köyünde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine Berkin Elvan’ın anne ve babası da katıldı. Anne Gülsüm Elvan, baba Sami Elvan oğulları anısına fidan diktikten sonra birer konuşma yaptı. Gülsüm Elvan, Gezi olaylarına müdahale yöntemleri ile ilgili eleştirilerini yaptıktan sonra, “Bizden 8 çocuğumuzu aldılar. Umarım bu fidanlar güzelce yeşerir. Yeşerecek bu fidanlar. Çünkü o 8 gencimiz, özellikle benim oğlum, Berkin Elvan daha 13 buçuk yaşındaydı. Çocuğum 15’ini göremedi” dedi.
Gezi olayları sırasında ölenlerin en küçüğünün Berkin, en büyüğünün ise Ethem olduğunu söyleyen baba Sami Elvan, Berkin'in ölenlerin sonuncusu olduğunu söyledi. Baba Elvan, "Dileğimiz bundan sonra bir tane Berkinimiz, bir tane Ethemimiz, bir tane Ali İsmailimiz, bir tane Mehmet Ayvalıtaş, bir tane Hasan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım, Abdullah Cömertimizi kaybetmemektir. Hepsi burada yaşayacak. Biz Berkin’i bu şekilde büyüttük. Bakın elimiz böyle topraklı bir şekilde büyüttük. Ama onu aldılar elimizden. Bundan sonra bir tane Berkin vakası olmasın. Çocuklarımız büyüsün. İleride Berkin ve Berkin gibi çocuklar bu ülkeyi idare edecekti. Ama aldılar elimizden. Düşüncesiyle, bedeniyle, fikriyle ve her şeyi ile aldılar ama kesinlikle Berkinlerimizi alamayacaklar. Bunları kafalarının bir tarafına koysunlar. Bizden bir tane Berkin aldılar, milyonlarca Berkin var. O milyonlarca Berkin’e güveniyorum. İnşallah Berkinimizi yaşatacaklar. Biz de Berkinimizi tekrar yaşatmak için buradayız. Siz dostlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Türkiye’nin tek Komünist Partisi Belediye Başkanı olan Ovacık Belediye Başkanı M. Fatih Maçoğlu ise, “Gezi’de yitirilen çocuklara burada bu ağaçlarla can bulabiliyorsak, önemli bir şey bizim için. Gezi’de direnen bütün çocuklara bu ağaçlar nezdinde sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı. 
Daha sonra sanatçılar Uyan Berkinim türküsünü söyledi. Program Munzur gözelerinde lokma dağıtımıyla sona erdi.(iha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.