Beş beraat

Beş beraat
"Terör örgütü propagandası" yaptıkları gerekçesiyle tertip komitesi hakkında açılan davanın ilk celsesinde 5 sanık beraat etti

Diyarbakır -  28 Haziran'da düzenlenen Şeyh Sait'i Anma Günü etkinliğinde yer alan, Abdullah Öcalan ile Şeyh Sait ve arkadaşlarının resimlerinin olduğu pankartlardan dolayı tertip komitesi hakkında "terör örgütü propagandası" yaptıkları gerekçesiyle açılan davanın ilk celsesinde 5 sanık beraat etti. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar Şaban Turhan, İmam Taşçıer, Süleyman Ekinci, Cuvanroj Ceyhan ve Aziz Mahmut hazır bulundu. Sanık Süleyman Ekinci, savunmasında, Din Alimleri üyesi olduğunu ve etkinlik için dernek adına kendilerinden dilekçe istenildiğini belirterek, bu nedenle etkinliğin kapsamı hakkında dilekçe yazdığını söyledi. "Şeyh Sait efendi ve arkadaşları adına bir mevlit okumak için dilekçe verdik. İzin verildi. Cuma namazı öncesinde mevlit okuduk. Etkinliğin yapıldığı alana gittiğimizde Şeyh Sait ve arkadaşlarının afişleri vardı. Abdullah Öcalan'ın afişini görmedim. Etkinlikte ya da afişte Öcalan'ın ismi bile geçmedi" diyen Ekinci, beraatini istediğini belirtti.

Sanık Aziz Mahmut ise söz konusu platforma bahse konu afişi etkinlik öncesinde getirenlere polis tarafından müdahale edildiğini ve afişi görmediğini ifade ederek, beraat edilmesi talebinde bulundu. Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaasında, sanıklar hakkında "terör örgütü propagandası" yaptıkları gerekçesiyle dava açılmış ise de sanıkların üzerilerine atılı suçları işlediklerine dair savunmaların aksini kanıtlayacak delil bulunmaması nedeniyle beraatlerine karar verilmesi yönünde görüşünü bildirdi. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, sanıklar Şaban Turhan, İmam Taşçıer, Süleyman Ekinci, Cuvanroj Ceyhan ve Aziz Mahmut hakkında "terör örgütü propagandası" yaptıkları gerekçesiyle dava açılmasına rağmen, sanıkların suçu işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.