VİDEO - Betonla kapatılan yeşil alana bu kez kaldırım taşı döşendi

VİDEO - Betonla kapatılan yeşil alana bu kez kaldırım taşı döşendi
 Özel Haber
Diyarbakır’ın her geçen gün daha da gelişen Kayapınar ilçesinde bulunan ve daha önce üzeri betonla kapatılan orta refüjdeki yeşil alana bu kez kaldırım taşı döşendi.

Ramazan YAVUZ-ÖZEL HABER

TİGRİS HABER - Orta refüjün durumuyla ilgili Tigris Gazetesinde yer alan haberden sonra yeşil alan ortaya çıkarılacağına yeşili yok eden betonun üzeri kaldırım taşlarıyla kapatılarak estetik bir görünüm verilmek istendi. Yani daha önce yeşil alan olan orta refüj kaldırıma dönüştürülmüş oldu.

orta-refuj-1.jpeg

Yeşil alana beton dökülmüştü

Kayapınar ilçesinin en kalabalık yerlerinden biri Kayapınar caddesinin geçtiği kesim. Bunun nedeni ise cadde üzerinde bulunan Ceylan AVM ve yanındaki sokakta kurulan semt pazarı. Kayapınar’ın 3-4 mahallesinde oturan vatandaşlar ağırlıklı olarak bu pazara gelerek alış veriş yapıyor. Bu nedenle bu cadde üzerinde hem araç hem de yaya sirkülasyonu hayli fazla. Yani oldukça kalabalık bir cadde. Kayapınar caddesinin Gaziler kavşağından Ceylan AVM’ye kadar olan bölümünün orta refüjündeki yeşil alan, üzerine beton dökülerek yok edildi. Şanlıurfa karayolu’ndaki yeni Hal kavşağında bulunan Ceylan AVM’nin önünden başlayıp Dicle kent ana caddesine kadar uzanan Kayapınar caddesinin orta refüjünün diğer bölümlerindeki yeşil alan ise duruyordu.

orta-refuj-2.jpeg

Bu kez kaldırım taşı döşendi

Şaşkınlık yaratan bu durumla ilgili yazdığım haber Tigris Gazetesi’nde yer alınca büyük ilgi gördü. Arada sırada caddeye uğrayarak bir gelişme olup olmadığını da kontrol ediyordum. Önceki gün caddeden geçerken orta refüjde hummalı bir çalışma olduğunu görünce yeşil alanın ortaya çıkarılmaya çalışıldığını sandım. Orta refüje yaklaşınca çalışmanın yeşil alanı ortaya çıkarma amaçlı olmadığını anladım.Orta Refüjdeki yeşil alanın üzerine rast gele dökülen ve çirkin bir görüntü oluşturan betonun üzeri bu kez kaldırım taşlarıyla kapatılıyordu. Çalışmalar caddenin yarısına kadar gelmişti.

orta-refuj-4.jpeg

Estetik olarak daha iyi oldu ama..!

Caddenin Ceylan AVM ile Gaziler kavşağına kadar olan bölümüne dökülen betonun üzeri sanırım estetik görünsün diye bu kez kaldırım taşlarıyla döşenmeye başlamış. Orta refüj çirkin beton görüntüsünden kurtarılıp kaldırım taşlarıyla daha estetik bir görünüme kavuşsa da yeşil alanın tekrardan ortaya çıkarılması ve çiçeklerle süslenmesi çok daha yerinde bir karar olacaktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.