Beyaz Saray: Rusya sivil gemilere saldırı planlıyor

Beyaz Saray: Rusya sivil gemilere saldırı planlıyor
Buğday fiyatlarını olumsuz etkileyen açıklamalar art arda geliyor. Beyaz Saray sözcüsü Adam Hodge, Rusya'nın sivil gemilere saldırmayı planladığını açıklayarak Rusya'nın bunu Ukrayna'ya mal etmeyi planladığını söyledi.

TİGRİS HABER - Buğday fiyatlarını olumsuz etkileyen açıklamalar art arda geliyor. Beyaz Saray sözcüsü Adam Hodge, Rusya'nın sivil gemilere saldırmayı planladığını açıklayarak Rusya'nın bunu Ukrayna'ya mal etmeyi planladığını söyledi.

Yetkili, Rusya'nın bölgeye mayın döşediğini, Ukrayna limanlarına yakın döşenen mayınlarla Ukrayna'yı zan altında bırakmayı amaçladığını açıkladı.

Rus yetkililerin hemen cevap vermemesi dikkat çekerken, Avrupa borsasında buğday fiyatları bugün Salı gününe oranla %8.2 arttı. Buğdayın fiyatı ton başına 253.75 € (220 £; 284 $) seviyesine yükseldi. Mısır fiyatı ise %5.4 artış gösterdi.

Öte yandan ABD buğday vadeli işlemleri geçen yılın Şubat ayının ardından ilk kez bir günde %8.5 arttı. Bu da Ukrayna işgalinin ardından ilk kez gıda konusunda aynı kaygıların yeşerdiğini göstermesi açısından önemli.

Bu arada Rusya'nın gece boyunca Ukrayna'nın Karadeniz'e kıyı kentlerine ve limanlara saldırısı şiddetliydi. Yüzlerce füzenin atıldığı saldırıda Odessa ve Mykolaiv kentlerinde can ve mal kaybı yaşanırken tahıl ambarlarının da zarar gördüğü yayınlanan haberlerde yer aldı.

Tigris Haber konu ile ilgili haberleri okuyucuları için takip etmeye devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.