Biberiye Çayının Faydaları

Biberiye Çayının Faydaları
Yaprak dökmeyen küçük bir ağaca benzeyen biberiye bitkisi çam kokusuna benzer kokusuyla başta balık ve et yemekleri olmak üzere mutfaklarda pek çok yemeğe lezzet vermek amacıyla baharat olarak tüketilmekte.

 

Yıl boyu bulunabilen taze biberiye nanenin de dahil olduğu “Labiatae” ailesindendir. Yaprak dökmeyen çalı şeklinde bir görünüme sahip olan bitki çam ağacı benzeri yapraklara sahiptir.

Biberiye bitkisi en çok hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında ve hafızayı güçlendirmek için tavsiye edilmektedir.

Hafızayı güçlendirir

Konsantrasyonu arttırır

Hazımsızlığı giderir

Kabızlığı giderir

Toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandırır

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kan dolaşımını arttırır

Beyin ve kalp gibi hayati organlara daha fazla oksijen taşınmasını sağlar

Baş ağrısı ve migren ağrılarını hafifletir

Stresi azaltmaya yardımcı olur

 

BİBERİYE ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Biberiyeyi pek çok farklı yöntemlerle tüketmek mümkün ve bunların arasında hazırlanışı en kolay olanlardan biride biberiye çayı. Biberiye içinde bulunan antioksidanlar ve vitaminlerden faydalanmak için 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye yaprağını bir fincan suya atıp kaynatmanız yeterli. Daha iyi demlenmesi için 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ateşin üzerinden alın ve demliğin kapağı kapalı halde 10 dakika kadar bekletin. Tatlandırmak için organik bal kullanabilirsiniz. Günde 2 bardak biberiye çayı hazımsızlık veya kabızlığa kısa sürede çözüm olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.