"Bijî jiyanek ekoloji"

"Bijî jiyanek ekoloji"
Şırnak'ta binlerce kişi termik santrallere karşı yürüdü

Termik santrale karşı düzenlenen yürüyüşe on bine yakın kişi katıldı. Yurttaşlar, doğayı tahrip edecek termik santrallerin yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Şırnak- Şırnak Çevre Platformu, kurulması planlanan termik santrale karşı eylem düzenledi. Ömer Kabak Meydanı'nda toplanan ve aralarında BDP Şırnak İl Eş Başkanı Baki Katar, KESK bileşenleri, İHD, Greenpeace Yerel Hareketler Koordinatörü Cengşit Elçi, Şırnak Barosu avukatları, Roboskili aileler, Cizre, Silopi ve idil Doğayı Koruma temsilcilerinin de bulunduğu onbin kişi, buradan Cumhuriyet Meydanı'nda doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, "Termik Santral istemiyoruz", "Ne termik ne nükleer bu güneş bize yeter" pankartı ile "Bijî jiyanek ekoloji", "Ji bo tenduristiya mirovan xwezayek paqij", "Nefes almak istiyorum", "Şırnak duman olmasın, termik santral kurulmasın", "İş değil ölüm vaad ediyorsun", "Termik santral kurulmasın" dövizleri açıldı. Yürüyüşe sık sık "Bijî berxwedana xwezayê", "Termik Santrali istemiyoruz", "Acar Geliş bu ne iş" sloganları atıldı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona ererken, gençler adına açıklamayı Barış Cihan ve Ferhat Saltan, Kürtçe ve Türkçe yaptı. Barış Cihan, Şırnak'ta yapılması düşünülen termik santrallerinin doğayı tahrip edeceğine dikkat çekti.

Yıllardır sistem ile çalışan kapitalist, emperyalist zihniyetin varisleri olan Şırnaklı şirketlerin ve bu kirli oyunun içinde bulunan her kese seslenen Cihan, "Biz burada kurulmak istenen termik santrale karşı demokratik bir şekilde eylemliliklerimizi sürdüreceğiz. Siz de bu halkın sesine kulak verin ve bu oyundan vazgeçin; otuz yıldır dağlarımız, yaylalarımız ve meralarımız bombalanıyor şimdi de kalkmış doğamızı zehirle donatacak termik santraller kurmak istiyorsunuz. Biz Şırnak gençliği, doğa dostları ve onurlu Şırnak halkı olarak doğamızı kirletmenize asla ve asla izin vermeyeceğiz. Hiç kimse buralarda boş hesapların peşinden koşmasın. Bizler her şeyin nasıl yürütüldüğünü biliyoruz" diye ifade etti.

biji-jiyanek-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.