Bilgisayar sizin olsun, bilgileri bize getirin

Bilgisayar sizin olsun, bilgileri bize getirin
Bilgisayar sizin olsun, bilgileri bize getirin

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ndeki 8 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana gelen hırsızlık olayı 10 bin hastayı mağdur etti. Merkez yönetici hekimi Dr. Evin Avcıkıran, hırsızlara çağrıda bulunarak, “Bilgisayarlar sizin olsun. İçindeki bilgileri bize bir şekilde ulaştırın. 100-200 lira için halklarınızı mağdur etmeyin” dedi.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde 8 Nolu Aile Sağlığı Merkezindeki hastalara ait bilgilerin kayıtlı olduğu bilgisayarların çalınmasıyla vatandaşları mağdur etti.

İlçedeki 8 Nolu Aile Sağlığı Merkezine hafta sonu giren hırsızlar, doktor ve hemşirelere ait yaklaşık 12 bin hastaya ait kayıtlı bilginin olduğu 3 bilgisayarı çaldı. Bilgisayarların çalınmasıyla sağlık merkezi çalışanları hasta bilgilerini takip etmekte zorluk yaşarken, çok sayıda vatandaş mağdur edildi.

 

 

VATANDAŞLAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

Çocuğunu kontrol için sağlık merkezine getiren çok sayıda vatandaş bilgileri olmadığı için geri dönmek zorunda kaldı. Yaklaşık 10 bin hastayı mağdur eden hırsızlık olayının, biran önce aydınlatılarak, bilgisayarların merkeze getirilmesi istendi. Bilgilerinin kayıtlı olduğu bilgisayarlarının çalınmasına sert tepki gösteren hastalar, bilgisayarları alan hırsızlara çağrıda bulunarak, geri getirmelerini istedi.

 

PENCEREDEN GİRMİŞLER

8 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Yönetici Hekimi Dr. Evin Avcıkıran, Cumartesi günü gece saat 01.00 sıralarında Merkezin Hemşire odasının penceresinden giren ve 3 kişi oldukları öğrenilen hırsızların hemşirelere ait 2 bilgisayar ve kendisine ait bir bilgisayar olmak üzere 3 bilgisayarı çaldıklarını ifade ederek, “Alarm çaldığı için panikleyen hırsızlar, yine girdikleri yerden kaçmışlar. Bazı vatandaşlar arkalarında koşmalarına rağmen yetişememişler. Polisler sonradan geliyor” dedi.

12 BİN HASTA MAĞDUR!

Sadece kendisine ait 4 bin 100 hasta olduğunu vurgulayan Dr. Avcıkıran, “Toplamda 12 bin hastamız var. Ve bu insanımızın gideceği başka bir yer yok. Aşı var, bebek, gebe izlenimleri, hastalarımız, raporlu hasta ilaçları. İlaçları biten hasta yeniden ilaç yazdırmak için bize geliyor. Bunların tümü tansiyon, şeker hastalarıdır. Bunların sürekli kullanması gereken ilaçlar var. Ben yazamayınca mağdur oluyor. Başka sağlık ocağına gitse kabul etmezler. Bizim sağlık ocağında şuan iki doktor izinli. 3 doktor çalışıyoruz. Diğer doktorların da yeterince hastası var. Yani bir şekilde bu durumu tolere etmeye, hastaları mağdur etmemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

SAĞLIK NET’TE SORUN VAR, KAYITLARI ÇEKEMİYORUZ

Dr. Avcıkıran, Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık.net’te sıkıntı olduğu için, hasta kayıtlarını çekemediklerine işaret ederek, “İşin bir başka boyutu, Sağlık.net’te sıkıntı var. Benim tekrar o hastaları Bakanlıktan çekip kayıt yapmam için bir takım şifreler gerekiyor. Şuan sağlık.net sıkıntılı olduğu için sisteme giriş yapılamıyor.  Sağlık.net sistemini açabilsek, 3-4 günde hasta kayıtlarını bakanlıktan yeniden çekebileceğiz. Onlar da şuanda yine çekemiyoruz. Bunların yanı sıra hastaların özel durumları da kayıtlıydı. Telefon numaraları var. Bizde sürekli takip ettiğimiz hastalarımız var. Bunların hepsi siliniyor. Bebek, gebe izlenimlerimiz, aşılarımız var. Bölgemizde bu anlamda duyarlı bir halk yok. Bebeğini ve gebelik için izlenime gelmiyorlar. Biz tek tek arıyoruz. Numaralar silindi. Bu durumda hastalarımızın evlerini tek tek dolaşmamız gerekiyor” dedi.

100 LİRA İÇİN HALKINIZI MAĞDUR ETTİNİZ!

Hırsızlara çağrıda bulunan Dr. Avcıkıran, şöyle dedi: “Bilgisayarlar onların olsun. Bize bilgisayardaki bilgilerimizi versinler. Kendi halklarını mağdur etmesinler.100-200 lira için burada binlerce insan mağdur edilemez. Benim takip ettiğim bebeklerim başka yere gidemiyor. Hastanelere dahi gidemiyorlar. O derece mağdurlar. Yaşlı ve çocuklar başka yerlere gidemiyorlar. Yoksul kesim olmalarından dolayı büyük mağduriyet yaşıyorlar. Bilgisayarın bizim için hiçbir değeri yok. Ama içindeki bilgiler bizim için gerçekten çok kıymetlidir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.