Bilirkişi raporu: Tahir Elçi’nin nasıl vurulduğu bilinemez

Bilirkişi raporu: Tahir Elçi’nin nasıl vurulduğu bilinemez
Tahir Elçi cinayeti soruşturması devam ediyor. Bilirkişinin hazırladığı raporda, mevcut verilerle Elçi’nin ölümüne neden olan atışın nasıl gerçekleştiğinin tıbben ve fiziken bilinemeyeceği belirtildi.

 

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından 17 Mart 2016 tarihinde yapılan olay yeri incelemesine ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

Rapora göre mevcut verilerle kişinin ölümüne neden olan atışın hangi silahtan, hangi açıyla, kişinin hangi vücut pozisyonu ile nasıl gerçekleştiğinin tıbben ve fiziken bilinemeyeceği kaydedildi.

Kısa veya uzun namlulu silah

Raporda Elçi’yi öldüren ateşli silah mermi çekirdeğinin kısa veya uzun namlulu ateşli bir silah ile atıldığı ve uzak atış mesafesinden yapılmış olduğu belirtilirken, ölümü üzerinde ateşli silah yaralanması dışında başka bulgu tarif edilemediği kaydedildi.

Tıbben ve fiziken bilinemez

Mevcut verilerle kişinin ölümüne neden olan atışın hangi silahtan, hangi açıyla, kişinin hangi vücut pozisyonu ile nasıl gerçekleştiğinin tıbben ve fiziken bilinemeyeceği belirtilen raporda şu ifadelere yer verildi:

“Olay anında çekilmiş görüntülerde şahısların ateş ettikleri istikamet ve açılardan meydana gelebileceği gibi başka açı ve istikametlerden de meydana gelebileceği, bunlar arasında ayırım yapılamayacağı, bununla birlikte ateşli silah mermi çekirdeğinin vücudun içerisinde izlediği yolun ense soldan kafasına isabet ederek, arkadan öne, hafif aşağıdan ykarıya ve soldan hafif sağa seyirle kafatası kemiklerinde kırıklar meydana getirip,beyin beyincik kanaması ve harabiyeti yaparak sol kaş üzerinden vücudu terk etmiş olduğu sonucuna varıldığı kanaatindeyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.