Bin 400 kadın girişimci Diyarbakır’da

Bin 400 kadın girişimci Diyarbakır’da
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu ve özel bir GSM operatörü işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’ eğitimleri Diyarbakır’da başladı. Eğitimlere 18 ilden yaklaşık bin 400 kadın katılıyor.

 

  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve özel bir GSM şirketi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Geleceği Yazan Kadınlar Projesi eğitimleri başladı. Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Konferans Salonu'nda başlayan eğitime, TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl, Başkan Yardımcısı Ekin Ensarioğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Şerife Keskin ile Gönüllü Android Program Eğitmenleri Elif Aybike Aslan, Muhammet Ali Arıtürk ve kadın girişimciler katıldı.

  18 ilden Diyarbakır’a

  Eğitim öncesi açıklama yapan TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl, TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğinde yürütülen çalışmanın, kadınların yazılım çağında geri kalmaması ve mobil teknolojileri tanıyıp girişimcilikte öne geçebilmelerini sağlamayı amaçladığını söyledi. Akyıl, “Diyarbakır’ın da içinde olduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Antalya, Denizli, Van, Adana, Eskişehir, Sivas, Aydın, Gaziantep, Samsun, Karabük ve Elazığ olmak üzere 18 ilde hafta sonu yüz yüze, hafta içi ise online olarak eğitimler verilecek. Kadınlar daha sonra GSM şirketinin teknik danışmanlığında projeler üretecek. Katılımcılar önce eğitim aldıkları illerde projelerini sunacak ve her ilin birinci ekibi belirlenerek İstanbul'da düzenlenecek finale katılacak” dedi.

  Birinci olan kalan Silikon Vadisi’ne gidecek

  Finalistlerin İstanbul'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, GSM şirketi üst yöneticisi Kaan Terzioğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Evrim Aras'ın aralarında bulunduğu büyük jüriye sunum yapacağını belirten Akyıl, “Kazanan proje ticarileşme aşamasında desteklenecek. Bunun yanı sıra büyük finalde kazananlar Silikon Vadisi'ne ziyaret hakkı kazanacak. Ayrıca kendi illerinde de teknoparklarda, eğer katılımcı öğrenciyse staj hakkı, değilse istihdam ya da kuluçka merkezinden faydalanma hakkı elde edecek” diye konuştu.

  “Diyarbakır’da güzel projeler çıkacak”

  Geleceği Yazanlar Diyarbakır Gönüllü Eğitmenleri olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesinin içinde olmaktan gurur duyduklarını belirten Android Program Eğitmeni Elif Aybike Aslan ise, “Öğrencilerimizle birlikte önümüzdeki süreç ile Android programlama Eğitimlerini aşama, aşama en iyi şekilde tamamlamayı ve eğitimler sonunda Diyarbakır’dan çok güzel projeler çıkacağına inanıyoruz” dedi.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.