Bingöl için güzel adım

Bingöl için güzel adım
Ar-ge ve inovasyon işbirliği protokolünün imzaları atıldı

BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında AR-GE ve İnovasyon İşbirliği Protokolü imzalandı.

Bingöl Üniversitesi’nde gerçekleşen imza törenine Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu ve Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ramazan Solmaz katıldı. Törende konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, "Bu protokol ile ilimizde kurullar oluşturularak, akademisyenlerimiz, iş adamlarımız, girişimcilerimiz ve KOBİ’lere yönelik KOSGEB desteklerinin daha hızlı ve geniş kapsamda uygulanması sağlanacaktır" dedi.
Protokolün Bingöl için çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay ise, “Daha önceden Diyarbakır’a veya Elazığ’a giderek KOSGEB desteklerine başvuru yapan girişimcilerimizin AR-GE ve yenilik içeren Endüstriyel Uygulama Projeleri artık ilimizde değerlendirilecektir" şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir de, "Bu protokol bir nihai nokta değil, Teknoloji Geliştirme Merkezleri (TEKMER), TEKNOKENT’e giden bir yolun başlangıcı olarak görmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.