Bingöl’de 12 bin esnaf kepenk kapattı!

Bingöl’de 12 bin esnaf kepenk kapattı!
Bingöl’de esnaf sayısı 14 bin’den 2 bin’e düştü

Bingöl’de çevre sorunundan dolayı Belediyeye karşı gelişen tepkiler büyüyor. Mahalleli tepkisini yol kapatma eylemleri ile gösterirken, BESOB Başkanı Ali Bayram, Bingöl’de 10 yıldır yerel yönetimi elinde bulunduran AK Parti’nin ne yaptığını sordu. Bingöl’de 14 bin olan esnaf sayısının 2 bine indiğini belirten Bayram, “Trafik sorunu aldı başını gidiyor. Su ve çevre sorunu var. Bingöl’de hizmet adına bir şey yok” dedi.

 

Gencer ARPACI/Remzi BUDANCİR

BİNGÖL Belediyesi tarafından yürütülen üstyapı çalışmaları genelde çarşı merkezinde yoğunlaşırken, birçok merkez mahalle sakinleri, yollarının asfalt olmadığı ve çok toz çıktığı için yolları kapatıp ateş yakarak eylem yapmaya devam ediyor. Bir başka tepkide Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (BESOB) Başkanı Ali Bayram’dan geldi.

İtfaiye hortumu 8 kata çıkmıyor

10 yıllık AK Parti hükümeti döneminde Bingöl’e hiçbir çalışma yapılmadığını belirten Bayram, Bingöl’de yaşanan sıkıntılara ilişkin şunları kaydetti:

“Yeni seçilen belediye başkanı da herhangi bir çalışma yapmıyor. Bingöl trafik sorunu, Su sorunu, çevre kirliliği sorunu ve ulaşım sorunu almış başını gidiyor. Bingöl’ün birçok yerinde daha trafik işaretleri bile yok. Yıllardır bu sorunları çözmek için alternatif çözümleri söylüyoruz. Ama hiçbir yetkili bu sorunların çözümü için herhangi bir çalışma yapmıyor.  Yapılan çalışmalara baktığımızda var olan bütün çalışmalar eksiklikler var. Belediyenin yapmış olduğu iş baştan sona kadar yanlış mesela 8 katlık izin çıkartmış ama 8’inci katta yangın çıktığında yangını söndürecek kimse yok. Geçenlerde bir yerde bir yerde yangın çıkmış itfaiyenin hortumu yetmediği için yangına müdahale edilememiş. Böyle bir şey olamaz.”

14 bin olan esnaf sayısı 2 bine indi

Bingöl’deki esnafların yaşadığı sorunlara da değinen Bayram, Bingöl’de her binanın altında bir AVM açıldığı için küçük esnaf artık kazanamadığı için iş yerlerini kapattığını söyledi. Bayram, “İki yıl önce Bingöl genellinde 14 bin sicilli esnaf bulunuyordu. Şimdi ise, 3 bin 998 sicilli esnaf bulunuyor. Bu esnafların bin 680 ise nakliyatçılık yapan şoförlerdir. Yani şimdi Bingöl genelinde resmi olarak 2 bin 318 esnaf bulunuyor. Bingöl büyümesine rağmen esnaflarda bu kadar azalma varsa demek ki burada çok ciddi sıkıntılar var. Yaşanan bu sıkıntılar sorumlusu belediye ve belediye meclis üyeleridir.  Belediye derhal bu sorunları çözmesi lazım” dedi.

Halk belediyeyi şikayet ediyor

Yaşanan sıkıntılara ilişkin halkın kendilerine gelip belediyeyi şikâyet ettiğini ancak belediyenin bu konuda kendileriyle hiç görüşmediğini belirten Bayram,  “Belediye başkanına baktığımızda hiçbir hizmet yapmıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için köylere gidip çalışma yapıyor. Belediye başkanının görevi halka hizmet etmektir. Seçim çalışması yürütmek değildir. Bingöl’ün mahallelerine gittiğinizde her yer toz toprak ve çöplüktür. Böyle bir şehir olamaz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.