Bingöl'de 300 milyon ton demir ekonomiye kazandırılacak

Bingöl'de 300 milyon ton demir ekonomiye kazandırılacak
Yıllık 650 bin ton ile Türkiye’nin demir cevheri üretiminin yüzde 10’unu karşılayacak olan Genç demir rezervine giden Suveren-Güzeltepe demiryolu hattı için harekete geçildi.

BİNGÖL -Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Eşref Taş, maden cevherinin dünya ile rekabet edebilirliğini arttırmak için planlanan Suveren-Güzeltepe arası 17,2 kilometrelik demiryolu etüt projesi ön yeterlilik için 19 firmanın dosya verdiğini söyledi. Türkiye’nin en büyük demir rezervlerinden birisi olan Genç demir rezervinin dünya ile rekabet edebilirliğini arttırarak ekonomiye kazandıracak olan Suveren-Güzeltepe demiryolunun yapımı için harekete geçildiğini ifade eden Milletvekili Taş, Genç demir rezervinin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve ekonomiye katılması için yoğun gayret sarf ettiklerini söyledi.
“300 milyon ton demir tespit edildi”
Genç ilçesinde 300 milyon ton demir cevherinin tespit edildiğini ifade eden Milletvekili Taş, yılda 650 bin ton üretileceğini söyledi. Taş, “Cevherin katma değerini arttırmak ve dünya ile rekabet edebilirliğini sağlamak için demiryolu ile taşınmasından başka çare yoktu. Değerli Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz’ın desteği ve Başbakanımızın talimatlarıyla proje hayata geçirilmeye başlandı. Kendilerine Genç ve Bingöllümüz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Taş, ön yeterlilik değerlendirmesinin ardından etüt proje için ihaleye girebilecek firmaların belirleneceğini ve yaklaşık 40 gün sonra ihalenin yapılacağını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.