Bingöl'de büyük yangın

Bingöl'de büyük yangın
Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Meşedalı köyü Kovacık mezrasında henüz belirlenemeyen nedenden dolayı çıkan orman yangınında, 500 hektarlık orman arazisi ile birlikte 2 han, 1 ev ve 1 samanlık tamamen kül oldu.

Alınan bilgiye göre yangın, Genç ilçesi Meşedalı köyü Kovacık mezrası ile Çaytepe köyü ovası arasında çıktı. Ormanlık arazide çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Yangına ilk olarak köylüler müdahale etmeye çalıştı. Büyüklüğü sebebiyle Genç Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman İşletme ekipleri ve Bingöl'den itfaiyeler de yangına müdahale etti. Bugün saat 08.00 sıralarında çıkan ve şimdiye kadar 500 hektarlık ormanlık alanı da içerisine alarak geniş bir alana yayılan yangında ardıç ve meşe ağaçları, meyve ağaçları, arı kovanları, biçilen buğdaylar, 2 han, 1 ev ve 1 samanlık tamamen kül oldu.

Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bir bilgi bulunmazken, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor.

"İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA SÖNDÜRÜLÜR"

Çıkan yangının ekilen tüm ürünleri küle çevirdiğini belirten köylülerden Selahattin Başçik, "Çaytepe köyündenim. Meşedalı köyüne bağlı Kovacık (Binziyar) mezrasında başlayan küçük çaplı bir yangının rüzgarın da etkisiyle dağılmasıyla bütün Çaytepe ovasını kül etti. Meyve ağaçları, biçilen buğdaylar, ne varsa hepsi kül oldu. Bingöl ve Genç'in itfaiyeleri ile orman itfaiyeleri şu anda yangına müdahale ediyorlar. Yangın çok büyük. İtfaiyelerin su alabileceği yerler çok uzak. İnşallah en kısa zamanda söndürülür. Şu anda çalışmalar devam ediyor" dedi.

"KÖYÜMÜZÜN ZARARI OLDUKÇA BÜYÜKTÜR"

Yangının takriben 500-600 hektarlık alanı kül ettiğini ve halen devam eden yangında köylerinin çok büyük zarar gördüğünü söyleyen Ekrem Artuk ise, "Meşedalı Kovacık mezrasında bulunuyoruz. Bugün sabah saat 8 ila 9 arasında ilçemizde büyük bir yangının olduğunu öğrendik. Genç Belediyesi'ne ait itfaiyeler ile Orman İşletme'ye ait araçlarla yangına müdahale edildi. Her ne kadar müdahale edilse bile rüzgarın ters esmesi ile birlikte takriben köyümüzden başlayıp Dik İstasyonu'na giden yol üzerinde başlayan yangınla birlikte 500- 600 hektarlık orman arazimiz, meyve ağaçlarımız, sebze, iki tane han, bir ev ve bir samanlık tamamen kül oldu. Bu sırada birçok arı kovanlarımız da telef oldu. Köyümüzün zararı oldukça büyüktür. Yangının çıkış sebebi ise henüz araştırılma safhasındadır. Yetkililer gelip yangının çıkış nedenini araştıracaklar" diye konuştu.

Yangın söndürme çalışmaları, köylülerin de yardımıyla devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.