Bingöl'de infaz davasında karar çıktı

Bingöl'de infaz davasında karar çıktı
Bingöl Emniyet Müdürü'nün de aralarında bulunduğu polislere yönelik silahlı saldırının ardından Genç Köprüsü üzerinde 4 HPG'linin bulundukları araç içerisinde asker ve özel harekat polisleri tarafından infaz edildiği

Olaya ilişkin açılan davanın karar duruşmasında tutuklu bulunan Erhan Şenyuva ve Ali Kılıçgedik'e 5'er yıl, 7'şer ay 15'er gün hapis cezası verildi.


Bingöl'de, 9 Ekim gecesi 2 polisin yaşamını yitirdiği İl Emniyet Müdürü Atalay Ülker'e yönelik silahlı saldırının hemen ardından Genç Köprüsü üzerinde 4 HPG'linin bulundukları araç içerisinde asker ve özel harekât polisleri tarafından infaz edildiği olaya ilişkin açılan davanın karar duruşması görüldü. Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu bulunan Ali Kılıçgedik ve Erhan Şenyuva SEGBİS sistemi üzerinden katılırken, duruşmada müdafi avukatlar hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan müdafi avukatlar, müvekkillerinin tahliyesini talep ederken, iddia makamı ise, Şenyuva ve Kılıçgedik'in "örgüt üyesi" olmak suçundan cezalandırılmasını istedi. 

Daha sonra duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tutuklu bulunan Şenyuva ve Kılıçgedik'e "örgüte bilerek ve isteyerek üye olmak" suçundan, 5'er yıl, 7'şer ay 15'er gün hapis cezası verdi.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.