Bingöl'de orman yangını!

Bingöl'de orman yangını!
Yayladere'ye bağlı Gümlük köyü ormanlık alanda yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle daha hızla yayılmaya devam eden yangına müdahale edilmesi için Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü'ne haber veren köylülere, yanan ağaçların çam kadar değerli olmadığı,

BİNGÖL - Yayladere'ye bağlı Gümlük köyü ormanlık alanda yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle daha hızla yayılmaya devam eden yangına müdahale edilmesi için Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü'ne haber veren köylülere, yanan ağaçların çam kadar değerli olmadığı, maliyeti yüksek olacağından müdahalede bulunamayacağı şeklinde cevap verildiği iddia edildi. 


Bingöl'ün (Çewlîg) Yayladere ilçesine bağlı Gümlük (Ancelîk) köyündeki ormanlık alanda yangın çıktı. Ormanlık alanda bulunan elektrik direklerinden çıkan kıvılcımların yere düşmesi sonucu çıktığı belirtilen yangının rüzgarın da etkisiyle hızlı bir şekilde yayıldığı belirtildi. Yurttaşların, ormanlık alana yol olmadığı için devam eden yangına herhangi bir müdahalede bulunamadıklarını ve kendi iş makineleriyle yangın alanına ulaşmaya çalışarak, yangını söndürmeye çalıştıkları belirtildi. 
Yangının çıktığı bölgede ormanlık alanın sık olması nedeniyle köylüler tarafından yapılacak olan herhangi bir müdahalenin de yetersiz kalacağı öğrenildi. 

Yangın yayılarak devam ediyor
Yangının 5 kilometrelik bir alana yayıldığı ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle daha hızlı bir şekilde yayılmaya devam ettiği öğrenildi. Öte yandan konuya ilişkin Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise yangına müdahale edilmeyeceği şeklindeki iddiaları yalandı.(Diha) 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.