Bingöl'deki cinsel istismar davası

Bingöl'deki cinsel istismar davası
Bingöl'de 16 yaşındaki E.A'ya yönelik "cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla haklarında dava açılan 8 sanığın yargılanmasına devam edildi

BİNGÖL - Bingöl'de 16 yaşındaki E.A'ya yönelik "cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla haklarında dava açılan 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar M.T, Y.A, İ.Y, M.K, S.K, H.Y, K.U ve O.G katılmazken, sanık, mağdur ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları hazır bulundu. Duruşma, mağdur E.A ile ilgili Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'nden ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı ve gerçek kimlik yaşının tespitine yönelik talep edilen bilirkişi raporunun beklenmesine karar verilerek, ertelendi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 16 yaşındaki E.A'ya yönelik "cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla uzman çavuş iken görevlerinden uzaklaştırılan 8 sanık için 10 ile 32 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası isteniyor.(aa)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.