Bingöl'deki tecavüz davası yine ertelendi

Bingöl'deki tecavüz davası yine ertelendi
Bingöl’de 16 yaşındaki E.A.’ya cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan 8 sanığın 5’inci duruşması görüldü.

BİNGÖL - Mahkeme heyeti, E.A.’nın gerçek yaş tespiti için istenilen raporun halen gelmemesi gerekçesiyle duruşmayı, 23 Aralık 2014 tarihine erteledi. 
Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.'ya yönelik "Cinsel istismar" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" iddialarıyla haklarında dava açılan ve uzman çavuş olarak görev yaparken uzaklaştırılan 8 sanığın yargılanmasına dün devam edildi. Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar M.T., Y.A., İ.Y., M.K., S.K., H.Y., K.U. ve O.G. katılmazken, sanık ve mağdur avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti, mağdur E.A. ile ilgili Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'nden gerçek kimlik yaşının tespitine yönelik talep edilen bilirkişi raporunun halen gelmediğinin anlaşıldığını belirterek raporun beklenmesi için duruşmayı 23 Aralık 2014 Salı gününe erteledi. Önceki duruşmada da raporun beklenmesi amacıyla duruşma 16 Eylül 2014 tarihine ertelenmişti. 
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 16 yaşındaki E.A.'ya yönelik "Cinsel istismar" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" iddialarıyla 8 sanık için 10 ile 32 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.
Bingöl’de 16 yaşındaki E.A.’ya cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle 8 uzman çavuş hakkında 3 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Davanın ilk duruşmasında M.T. isimli uzman çavuş tutuklanırken, 7 uzman çavuş ise tutuksuz yargılanmıştı. 3 Aralık 2013 tarihinde görülen ikinci duruşmada ise tutuklu sanığın, tutuksuz yargılanmasına karar verilmiş, 3’üncü duruşmada mağdurenin ruh ve beden sağlığı ile gerçek kimlik yaşı tespiti için istenilen bilirkişi raporu olmadığı belirtilerek ertelenmişti. 4’üncü duruşmada, Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi tarafından gönderilen ruh ve beden sağlığı raporu dosyaya eklenmiş, ancak gerçek kimlik yaşı tespitine yönelik raporun gelmediği gerekçesiyle 16 Eylül 2014 tarihine ertelenmişti. 
Dün görülen duruşmada yine aynı gerekçeyle 23 Aralık 2014 Salı gününe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.