Bingöllüler zift fabrikasına protesto etti

Bingöllüler zift fabrikasına protesto etti
Merkeze bağlı Çeltiksuyu köyü üzerinde yapılmak istenen asfalt ve zift fabrikasını protesto eden bölge halkı, fabrikanın olduğu bölgeye yürüyüş gerçekleştirdi.

BİNGÖLBingöl merkeze bağlı Çeltiksuyu (Qadimadrag) köyünde yapılan asfalt ve zift fabrikasını protesto etmek için köylüler şantiye alanına yürüdü. Yerleşim alanına 150 metre mesafede bulunan şantiye alanına doğru yürüyüşe geçen kitle, "Fabrikanızı alın ya da temeline bizi de gömün", "Sağlıklı yaşam için zifte hayır" pankartları ve "Ma devê xwi de fabriqe qir niwazên", "Çocuklara kıymayın beyler" dövizleri açtı. 


Şantiye alanına varan köylüler adına açıklamada bulunan köy muhtarı Yüksel Gürdeğir, zift döküm fabrikasının Çeltik Suyu'na ve çevreye çok büyük tahribatlar verdiğini ifade ederek, "Zift döküm fabrikasına son teknoloji denilerek toplumun tepkisi düşürülmeye ve köy sakinleri yanıltılmaya çalışılmaktadır. Doğru düzgün bir keşif ve ölçüm yapılmadan asfalt fabrikası bir oldubittiye getirilmek istenmektedir. Bundan dolayı köyde tarım ve hayvancılık ciddi zararlar görecek, çocuk, yaşlı ve hastalar sağlık problemleri yaşayacaktır. Daha önce tarım reformu kapsamında organik tarım bölgesi olarak da gösterilen bu köyde tarım yatırımı yerine asfalt fabrikasının yapılması kabul edilebilir bir durum değildir. Bizler Çeltiksuyu sakinleri olarak geleceğimizi zehirleyen, bitki türlerine ciddi zararları olan, ekolojik dengeyi bozan fabrikanın yapımına izin vermeyeceğiz" dedi. 

Açıklama sloganlarla son buldu.(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.