Binlerce Öğrenci Mağdur Ve Kafalar Karışık

Binlerce Öğrenci Mağdur Ve Kafalar Karışık
Milli Eğitim Bakanlığı’nın LGS yerleştirmelerinin ilk aşamasında yaptığı hata ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bazı bürokratları görevden almasıyla ortaya çıkan skandal Diyarbakır’daki binlerce öğrenciyi de mağdur etti.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına bir ay gibi az bir süre kala binlerce öğrenci açıkta,okuyacakları lise belli değil.

Haber: Dilek Sezer

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Liseye Giriş Sınavı ( LGS)  yerleştirmelerinin ilk aşamasında yaptığı hata ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bazı bürokratları görevden almasıyla ortaya çıkan skandal ülke genelinde ve bölgede binlerce öğrenciyi büyük bir mağduriyetle karşı karşıya bıraktı. İyi puan alan öğrenciler merkezi yerleştirme listesindeki okulların yanı sıra yerel yerleştirmede yer alan adrese dayalı okullara bile yerleşemeyerek şimdilik açıkta kaldı. Yeni eğitim ve öğretim yılı 17 Eylül’de başlayacak ancak bir aydan az bir süre kalmasına rağmen binlerce öğrencinin okuyacağı liseler belli değil.

Akıl Almaz Kriterler Bu Hale Getirdi

Öğrencilerin açıkta kalmasına sebep olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un görevden aldığı bakanlık bürokratlarının ilk yerleştirmede uyguladığı akıl almaz kriterler gösteriliyor. Bazı okulların kontenjanları akıl almaz şekilde yükseltilirken,bir çok okulun kontenjanı da düşürüldü. Adrese dayalı tercihinde ise öğrencilerin o çevrede yaşadığı yılların baz alınması skandal olarak değerlendirilirken, bu yüzden çok yüksek puan alan öğrenciler bile boşta kaldı.

Açıkta Kalan Öğrenciler Ne Olacak?

Açıkta kalan öğrenciler ve veliler,bu duruma tepki göstererek bakanlığın bir an önce çözüm geliştirmesini istiyor.

Okulların başlayacağı 17 Eylül’e kadar 3 yerleştirme daha yapılacak. Yerleştirme süreçleri sonunda açıkta kalacak öğrenciler için bakanlığın İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde komisyonlar kurarak ve okul kontenjanlarını artırarak çözüm bulmayı amaçladığı belirtiliyor. Yeni okullara kontenjan verilerek bu sorunun çözülmesi de seçenekler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.