Bir ailenin yürek burkan dramı

Bir ailenin yürek burkan dramı
Diyarbakırlı Yağcı ailesinin 3 çocuğu çocuk yaşta geçirdikleri kızamıktan sonra yakalandıkları SSPE hastalığı nedeniyle yıllardır yatağa mahkum şekilde yaşıyor.
Özel Haber: Özcan YILDIZ

Hiçbir geliri olmayan ve kirada yaşayan aile hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor. Yaşlı olan baba Mehmet Yağcı,”Devlet çocukların tedavisi için gerekli desteği sunuyor ancak gelirimiz olmadığı için geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Allah rızası için yardım eli uzatılsın” dedi.

Kent merkezinde bir dram

Diyarbakır’ın ortasında aile dramı yaşanıyor. Merkez Bağlar İlçesi Şehitlik semtinde kiralık bir evde yaşayan Yağcı ailesinin dramı yürek burkuyor. 8 çocuklu ailenin üç çocuğu çocukluk döneminde geçirdikleri kızamıktan sonra SSPE hastalığına yakalandıkları için yıllardır yatağa mahkum şekilde yaşıyor. Ailenin kalıcı geliri ve çalışanı yok, yaşlı olan baba çalışamayacak durumda olduğu için hayırseverlerin desteği bekleniyor.

Çocuk yaşta yakalandılar

Engelli olan mağdur ailenin çocuklarından Macit 30,Habip 25 ve Murat 22 yaşında. Çocuk yaşta yakalandıkları amansız hastalıktan sonra yıllardır bakımları fedakar anneleri tarafından yapılıyor. Üç kardeşin tedavileri Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Evde Bakım Servisi tarafından yerine getiriliyor ancak aylık olarak 550 TL ev kirası ödeyen aile, zor şartlardaki yaşam koşullarından kurtulmak için gelecek maddi yardımları bekliyor.

Başhekim’den mağdur aileye ziyaret

Aileyi ziyaret eden Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Özkul, ailenin dramını soysal medya hesabında paylaşarak hayırseverlerin dikkatini bu konuya çekti. Hastane olarak tıbbi anlamda aileye her türlü desteği sağladıklarını belirten Özkul,”Yağcı ailesinin dramı bizi de ciddi anlamda etkiledi. Evlerinde ziyaret ederek bizzat şahit olduk. Ailenin maalesef üç engelli çocuğu var. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Mağdur aile destek bekliyor

Baba Mehmet Yağcı, 8 çocuğu olduğunu ve bunların 3’ünün yıllardır yatağa mahkum şekilde yaşadığına dikkat çekerek zor durumda olduklarını söyledi. Baba Yağcı,”Aylık 550 TL kira ödüyoruz. Bir kızımız da okuyor. Yaşlı olduğum için çalışamıyorum. Ailede çalışacak ve bize gelir kazandıracak kimse yok. Devlet çocukların tedavisini sağlıyor ama geçimimizi sağlamak gelir lazım. Çocuklar,küçük yaşta kızamık geçirdi,sonra SSPE hastalığına yakalandı. Anneleri yıllardır fedakarlık yaparak bakıyor. Allah ondan razı olsun. Bize yardım eli uzatılırsa büyük sevap olur. Allah rızası için bunu bekliyoruz” diye konuştu.

SSPE hastalığı nedir?

Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığıdır. Çocuklukta geçirilen kızamığın ağır ya da hafif olması SSPE oluşumu riskini etkilemez. Hatta döküntü olmadan (gizli) geçirilmiş kızamıklardan sonra da SSPE olabilir. Kızamıkların %20’ye varan bir oranı döküntü olmadan seyretmekte ve tanı almamaktadır. Açılımı Subakut Sklorezan Panansefalit olan hastalığa kızamık geçirildikten sonra beyne yerleşen virüs neden oluyor. SSPE hastalığına kızamık hastalığı geçirildikten sonra beyine yerleşen kızamık virüsü neden oluyor. Kızamık geçirdikten 1 ile 10 yıl arasında hastalığın belirtileri başlıyor ve virüs beyinde tahribata yol açıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.