Bir alkış da Diyarbakırlı Miraç’a, komşularına balkondan piyano dinletisi sundu

Bir alkış da Diyarbakırlı Miraç’a, komşularına balkondan piyano dinletisi sundu
Diyarbakırlı minik Miraç Toprak komşularına jest yaptı, balkondan unutulmaz bir piyano dinletisi sundu.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını bir yandan insanları evlerine hapsederken, bir yandan da yetenekli çocukların parıldamasına yol açıyor. Bir ayı geçkin bir süredir okulların kapalı olması nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklar, sanatsal becerileriyle göz doldururken, başta aileleri olmak üzere öğretmenleri ve okullarının göğsünü kabartıyor.

Öğrenciler bir yandan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) TV ve internet ağından derslerine devam ederken, diğer yandan da günlerini sanatsal aktivitelerle zenginleştiriyor. Pek çok çocuk, pandemi günlerinde keşfedilmeyi bekleyen cevherler gibi eğitim hayatlarına paralel olarak, sanat yaşamında da kendilerine uzatılacak olan desteği bekliyor.

Bunlardan biri de henüz 9 yaşındaki Diyarbakırlı küçük yetenek Miraç Toprak. Akyüz, Ş.P. Mehmet Erçin İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi olan küçük Miraç, eğitimci bir ailenin çocuğu. Dört yaşından bu yana ailesinin desteğiyle müzikle iç içe büyüyen Miraç, tam bir piyano virtiözü. Gelecek müziğe ve piyanoya önemli bir yer ayıran küçük Miraç, ailesiyle birlikte evinin balkonuna çıkardığı piyanosuyla, sitesindeki komşularına mini dinletiler sunuyor.

Miraç, balkon konserlerinde yer verdiği Evengy Grinko, Johann Friederich Franz Burgmüller, Erik Satie gibi sanatçıların parçalarını büyük bir başarıyla icra ederken, Anadolu türkülerini de notalara dökmekten geri durmuyor. Miraç, tüm akranlarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, 100’üncü yılda bu şekilde kutladığını belirtiyor.

Miraç’ın sınıf arkadaşları da 23 Nisan için özel bir video klibi yapmış. Hayat Eve Sığır tabelasıyla yayınlanan klipte, bu slogana ek olarak, sokağa çıkma kısıtlamasına atıfta bulunularak, “Bayramlar da Eve Sığar” ve “yüzyıllaryaşa23nisan” tabelası vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum