Bir ameliyat hayatını kararttı...

Bir ameliyat hayatını kararttı...
Belindeki ufak şişkinlik nedeniyle gittiği hastanede yapılan yanlış ameliyat sonucu felç kaldığını iddia eden Çetin Karakoç:“Hastane ve doktordan davacıyım”

VAN– Van’da, belindeki şişkinlikten dolayı gittiği hastanede yapılan yanlış ameliyat sonucu felç kaldığını iddia eden Çetin Karakoç isimli genç, hastane ve doktordan şikayetçi olduğunu belirterek, tedavisi için yardım istedi.
Hacıbekir Mahallesi’nde yaşayan Çetin Karakoç (19), 3 yıl önce belindeki ufak bir şişkinlik nedeniyle Van Devlet Hastanesine gitti. Önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk edilen Karakoç, buradan da Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. İlde meydana gelen depremlerden 3 ay sonra Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyat olan Karakoç, iddiaya göre ilk ameliyatın başarısız geçmesi nedeniyle 2 ameliyat daha oldu. 2 yıldır yatalak bir şekilde hayatını devam ettirmeye çalıştığını ifade eden Karakoç, “Ortaokulu bitirdikten sonra liseye gidecektim ancak felçli olmam nedeniyle liseye gidemedim. Eğitimim de yarıda kaldı. Hastane ve doktordan şikayetçiyim. Benim hayatımla oynadılar. Eski sağlığıma, arkadaşlarıma ve eğitimime kavuşmak istiyorum” dedi.

“Aileme fazla yük olmamak için dışarıya bile çıkmak istemiyorum”
Ailesinin yardımıyla ihtiyaçlarını karşılayabildiğini vurgulayan Karakoç, “Herhangi bir yere gitmem gerektiğinde babamın kucağında ya da annem ve kız kardeşimin yardımıyla gidebiliyorum. Bu sıkıntıları yaşamaları beni çok üzüyor. İki de bir, ‘Baba gel beni kaldır’ ya da ‘Anne gel beni kaldır’ demeye utanıyorum. Sırf aileme fazla yük olmamak için çok sevdiğim halde dışarıya bile çıkmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.


Oğlunun felçli kalmasına çok üzüldüğünü ve elinden bir şey gelmediğini belirten baba Metin Karakoç, “Oğlumu sadece belindeki şişkinlik nedeniyle hastaneye götürdük ama oğlum felç oldu. Oğlumu tedavi edebilmek için kahvemi sattım, yine de onu tedavi edemedim. Şimdi ne elde kaldı ne avuçta. Ben de yaz mevsiminde inşaatlarda çalışıyorum. Kış mevsiminde ise boşta kalıyorum. 8 nüfusum var. Onların geçimini zor karşılıyorum. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyorum” diye konuştu.
Anne Aynur Karakoç ise, eşi evde olmadığı zaman kızıyla birlikte oğlunu ihtiyaçlarını gidermek için götürüp getirdiklerini belirterek, “Oğlumu taşırken çok zorlanıyorum. Onu taşımaya gücüm yetmiyor. Onu bu halde görmek bizi üzüyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.