Bir “can”ın bedeli 26 bin!

Bir “can”ın bedeli 26 bin!
Kulp ilçesine bağlı Alaca köyü Şenyayla mevkiinde koyun otlattığı sırada eline aldığı cismin patlaması sonucu yaşamını yitiren Sera Yavuz için Diyarbakır Valiliği, 26 bin 947 lira 17 kuruş tazminat bedeli ödedi.

DİYARBAKIR - Kulp ilçesine bağlı Alaca köyü Şenyayla mevkiinde evinin yakınındaki arazide 8 Ağustos 2012 tarihinde koyun otlattığı sırada oyuncak sanıp eline aldığı bir cismin patlaması sonucu yaşamını yitiren 8 yaşındaki Sera Yavuz için ailesi tarafından açılan tazminat davası sonuçlandı. Diyarbakır Valiliği 'Terör ve Terörden Doğan Zarar Tespit Komisyon Başkanlığı'na 4 Nisan günü yapılan tazminat başvurusuna ilişkin aileye cenaze yardımı için bin 104 lira 72 kuruş TL, ölüm için ise 25 bin 842 lira 95 kuruş TL tazminat bedeli ödedi. 
 

'Cinayet örtbas ediliyor' 
 

Yavuz'un avukatı Diyar Rüknedin Çetedir, cinayetin devlet tarafından örtbas edilmek istendiğini, ailenin çocuklarının faillerinin ortaya çıkarmak için yürütmüş olduğu mücadelenin engellenmek istendiğini ifade etti. Çok basit bir cinayet davasında bile verilen tazminat miktarının bu rakam üzerinde olduğunu belirten Çetedir, cinayetin faillerinin ortaya çıkarılması mücadelelerini devam ettireceklerini dile getirdi. 

bir-canin-bedeli.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.