Bir Çok Kulübün Transfer Tahtası Kapalı

Bir Çok Kulübün Transfer Tahtası Kapalı
2.Lig ve 3.Lig’de yeni sezon bu hafta başlayacak, kulüplerin futbolcu lisans işlemlerini transfer döneminin sona ereceği 31 Ağustos Cuma günü mesai saati bitimine kadar tamamlamaları gerekiyor.

Gözlerin çevrildiği kulüp ise maddi sorunlarla boğuşan Amedspor. Amedspor’un TFF neznindeki futbolcu alacaklarını ödeyip lisansları çıkarması bekleniyor.

 

Profesyonel futbolda 2018-2019 sezonu birinci tescil ve transfer dönemi 31 Ağustos Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek. Kulüplerin, transfer ettikleri kulüplerin lisans işlemlerini bu tarihe kadar tamamlaması gerekiyor,aksi takdirde bu futbolcular forma giyemeyecek. Kulüpleri en çok zorlayan olay ise TFF nezninde transfere engel oluşturan borçlar. Bunların büyük kısmını futbolcu alacakları oluşturuyor. Alacaklarını alamadıkları için TFF’ye başvuran ve TFF’nin ilgili kurulları tarafından haklı bulunan futbolcularla ilgili kulüplerin TFF üzerinden ödeme yapması gerekiyor. Aksi takdirde transfer tahtası kapatılan borçlu kulüpler transfer ettikleri futbolculara yeni lisans çıkaramıyor.

 

Diyarbekir Rahat, Amed Sıkıntılı

Profesyonel liglerde Diyarbakır’ı temsil eden kulüplerden Diyarbekirspor’un TFF nezninde lisans çıkarmaya engel borcu yok.Diyarbekirspor, bu yüzden transfer ettiği futbolculara lisans çıkarabilecek.

Amedspor ise bu konuda sıkıntılı. Geçen sezon maddi konular başta olmak üzere çeşitli nedenlerle takımdan ayrılan futbolcuların TFF’ye yaptığı başvuruların TFF’nin ilgili kurulları tarafından haklı bulunması nedeniyle  yeni transferlere lisans çıkarılması için bu borçların ödenmesi gerekiyor. Amedspor yönetiminin hafta içinde bu sorunu çözmesi bekleniyor. Bu konuda çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.