Bir Ermeni Ailesinin Yitik Geçmişine yoğun ilgi

Bir Ermeni Ailesinin Yitik Geçmişine yoğun ilgi
Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesinde 'Bir Ermeni Ailesinin Yitik Geçmişine Tanıklıklar- Dildilian Kardeşlerin Objektifinden' sergisi açıldı.

Gencer ARPACI’nın haberi

DİYARBAKIR – Geçmişteki yaşamlarını Sivas, Merzifon ve Samsun yöresinde fotoğrafçılık yaparak sürdüren Dildilian ailesinin öyküsünü konu eden “Bir Ermeni Ailesinin Yitik Geçmişine Tanıklıklar- Dildilian Kardeşlerin Objektifinden (1872-1923)”  sergisi, 20 Nisan’da Anadolu Kültür ve Armen T. Marsoobian'la işbirliğiyle izleyicilerle buluştu.

Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde yapılan Paskalya Ayini’nden sonra açılan sergi yurttaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanıyor.  Her gün yüzlerce yurttaş tarafından ziyaret edilen serginin bir ay açık kalacağı bildirildi.

Sergiye kaynaklık etmek üzere bir araya getirilen fotoğrafların büyük çoğunluğu, Tsolag ve Aram Dildilian tarafından, yıllar içinde Sivas, Merzifon, Samsun, Konya ve Amasya'da çekilen fotoğrafların arasından seçildi.

Sergide kullanılan fotoğraflar, Ermenilerin 2.500 yıldır yaşadıkları topraklardan şiddet yoluyla silinmesiyle sonuçlanan sancılı bir süreci ele alıyor. Ama daha önemlisi Anadolulu Ermenilerin eğitim, kültür ve ticaret alanında kaydettikleri kazanımları işaret etmesi bakımından da önem kazanıyor ve Anadolu'nun aslında neleri, nasıl yitirdiğini gözler önüne seriyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.