Bir hayal, Çermik dağlarına nakşediliyor

Bir hayal, Çermik dağlarına nakşediliyor
Çermik kökenli bir işadamı olan Hamza Öner, doğup büyüdüğü ve dağlarında hayvan otlattığı topraklarına dev bir yatırımla geri dönüyor.

Nesip YALÇIN

Diyarbakır-Öner, tam 200 milyon dolar değerinde bir termal tatil köyünün temellerini atarak kaplıcalarıyla ünlü Çermik İlçesi'nde 5 yıldızlı projenin inşaatına başladı.

Proje için Çermik ilçesinin yanı başında akmakta olan Sinek çayı’nın hemen kenarında yükselen ve bir kartal yuvasını andıran dağ, iş makinelerinin homurtuları arasında adeta traşlanıp yeniden şekil veriliyor.

Teras şeklinde düzenlenen termal tatil köyü bittiğinde, bölgedeki 2 bin insana istihdam alanı da yaratılmış olacak. 2019 yılında tamamlanması planlanan dev projede deyim yerindeyse yok, yok. 3 bin devre mülkün yer aldığı tatil köyü projesi bittiğinde sadece Çermik’in değil bütün bölgenin çehresinin değişeceğini kaydeden ve bir hayali için 200 milyon dolar harcamayı göze alan işadamı Hamza Öner;” Projemizde yer alan, AVM, 5 yıldızlı termal kongre oteli, aqua parkı, kapalı ve açık yüzme havuzları, spa-wellness merkezi, sağlık merkezi, modern termal kaplıca tatil köyü, dinsel merkezi, ekolojik pazarı, etnografya müzesi, kanatlı hayvanat bahçesi, çocuk eğlence merkezi, manzara terasları, restaurant, kafe ve spor olanaklarının yer alacağı alanları hayata geçiriyoruz. 10 etap ile tamamlayacağımız projenin ilk etabı 20 milyon dolara mal olacak. Proje tamamlandığında 200 milyon dolarlık bir maliyet çıkacak. Toplamda ise 2 bin kişi istihdam edeceğiz. Bu 2 bin kişinin ailelerini de hesaba katarsak, Çermik İlçesi'nin tamamı ekonomik olarak rahatlayacak ve bu ilçede işsizlik sıfıra düşeceği gibi dışarıdan işçi ithal edecek." dedi
 

"Yılda 400 bin kişi ağırlayacağız"

Proje tamamlandığında yılda 100 bin aile ağırlamayı planladıklarını belirten Hamza Öner, "Her aileyi de 4 kişi olarak düşündüğümüzde, ortalama ziyaretçi sayımız yıllık, 400 bin civarında olacak " diye konuştu.

cermik-3.jpg

cermik-4.jpg

cermik-5.jpg

cermik-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.