'Bir şey olmaz' denilen Tula ölümle boğuşuyor

'Bir şey olmaz' denilen Tula ölümle boğuşuyor
Başkale'de yaşayan Sönmez Tulan (23), 6 yıl boyunca evli yaşadığı Ramazan Yalav'dan gördüğü şiddet nedeniyle boşanmasının ardından uzun namlulu silahla vurularak ağır yaralandı

VAN - . Aldığı tehditler nedeniyle ailesi ile birlikte defalarca savcılığa ve karakola başvuran Tulan'ın koruma talebi, "Bir şey olmaz gel ifade ver gerekeni yapacağız" yanıtı ile geçiştirilerek, ölümüne adeta göz yumuldu. 


Van'ın Başkale ilçesine bağlı Böğrüpek (Xanık) Mahallesi'nde ikamet eden ve eşinden 6 yıl boyunda şiddet gördüğü için geçen sene boşanan Sönmez Tulan (23) adlı kadın, dün eski eşi Ramazan Yalav tarafından kalaşnikof marka uzun namlulu silahla vurularak ağır yaralandı. İlk müdahalesi Başkale Devlet Hastanesi'nde yapılan Tulan, durumu ağır olduğu için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Kurşunun sağ kolundan saplanıp akciğerlerini sıyırdıktan sonra vücudundan çıktığı Tulan, ameliyata alındı. Hayati tehlikesi bulunan Tulan, hastanede yaşam mücadelesi verirken, onu vuran zanlı ise hala yakalanmadı. 15 yaşında evlendirilen bir çocuk annesi Tulan, sürekli ölümle tehdit edilmesi nedeniyle defalarca Esmerpınar Karakolu ve Başkale Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmasına rağmen koruma talebi reddedildi. 

'Sürekli tehdit ediliyordu'

Kızının vurulduğu günü ve yaşanan olayları anlatan baba Mehmet Ali Tulan, kızının 7 yıldır evli olduğunu, evlendiği günden bu yana şiddete maruz kaldığını söyleyerek, "Kızımın yemeğini, kömürünü ben götürüyordum. Çaremiz yoktu. Bir gün baktım kızımı dövmüş sırtını, başını kırmış. Telefon açtık ambulans geldi hastaneye kaldırdık. Mahkemeye verdik, boşanma davası açtık. Bir yıl sonra kızım boşandı" dedi. Kızının boşandıktan sonra da sürekli eski eşi tarafından tehdit edildiğini söyleyen Tulan, şunları aktardı: "Kızım boşandıktan sonra mahkeme 6 yaşındaki kızı anneye verdi. Torunumu okula yazdırmak istedik. Eski eşi bunu duyunca, 'Eğer okula gönderirseniz kızımı öldüreceğim' dedi. Biz de savcıya haber verdik, ama herhangi bir önlem alınmadı. Kızım bugün torunumu okula götürdü. Adam önümü kesti, 'sen benim kızımı niye okula gönderiyorsun' dedi. Ben de siz boşandınız dedim. Benden ayrıldıktan sonra gidip evden silahı alıp kızımı vurmuş." 

koruma-2.jpg

Defalarca savcılığa ve karakola başvurdukları dile getiren Tulan, "Devletten şikayetçiyim. 7 yıldır kızımı dövüyordu, aç bırakıyordu. En son vurmasının ardından doktora gittik, şikayet ettik, boşanma davası açtık. Ramazan sürekli ölümle tehdit etti. Ben savcılığa karakola haber verdim. 'Bir şey olmaz gel ifade ver gerekeni yapacağız' dediler. Ama yine de tehditler sürdü. Şikayet etmeme rağmen hiç sorgulamadılar. Biz koruma istedik, ama kimse gelmedi" şeklinde aktardı.(Diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.