Bir trafoya yer bulunmadı yüzlerce esnaf mağdur

Bir trafoya yer bulunmadı yüzlerce esnaf mağdur
Diyarbakır’ın en büyük ilçesi Bağlar’da ticaretin kalbi olan Sakarya caddesinde aylar öncesinde başlayan sokak sağlıklaştırma çalışmaları Trafo engeline takıldı.

Sakarya caddesi esnafı çözüm bekliyor

Tigris-Haber Sakarya caddesine enerji sağlamak için DEDAŞ tarafından 4 adet trafo konulması planlandı. Üç trafo cadde üzerinde belli yerlere konumlandırılırken bir trafo için uygun yer bulunamadığı için DEDAŞ Sakarya caddesindeki çalışmalara ara verdi.

whatsapp-image-2018-12-02-at-13.36.53.jpeg

Sakarya Caddesi Esnafları Derneği Başkanı Emel Örnek, dördüncü trafo için Bağlar Belediyesiyle süren müzakerelerin sonuç vermediğini ve DEDAŞ’ın da trafo yeri tespit edilemediği için çalışmalara ara verdiğini söyledi.

Üç metrekarelik trafo yeri yüzünden esnaflar mağdur!

Sakarya Caddesi esnaflarının, çalışmaların sekteye uğramasından dolayı mağduriyet yaşadığını belirten Örnek, “Bağlar Belediyesi ile defalarca trafo yeri için konuştuk ancak herhangi bir olumlu yanıt alamadık. Sakarya caddesinde bulunan bir parkta trafo için 3 metre karelik bir yer istedik ama belediye, ‘Parklarda trafo konulması mevzuata aykırıdır’ diyerek bu talebimize olumlu bir yanıt vermedi. Halbu ki aynı belediye bize başka bir parkta trafo izni vermişti. Yani, mevzuatta ‘meclis kararı ile’ bir esneklik yapılabiliyorsa aynı esnekliğin diğer park için de yapılmasının önünde bir engel olmaması lazım. Kaldı ki, söz konusu küçük park için istediğimiz trafo yeri altı üstü 3 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Parkta bulunan tuvaletlerin görünümü nasıl ise trafonun dış cephesi de aynı şekilde kaplanabilir ve herhangi bir görüntü kirliliğine de yol açmadan sorun çözülmüş olur. Aylardır trafo yeri yüzünden DEDAŞ verimli bir çalışma yapamıyor. DEDAŞ çalışmasını tamamlayamadığı için diğer çalışmalar da yürütülemiyor. Haliyle bütün bu aksaklıklardan dolayı kaybedilen zaman hep esnafların aleyhine işliyor. Aylardır inşaat alanı haline dönüşen caddede esnaflar mağduriyet yaşıyor. Bu sorunun biran önce aşılması ve çalışmaların tamamlanması için Büyükşehir Belediyesiyle de görüşmelerimiz sürüyor. Projenin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.  Burası sıradan bir cadde değil ve çalışmaların aksaması,  her gün esnafın, halkın zararını daha da katlıyor. Caddedeki zeminin kötü olması, caddenin ticari potansiyelinin düşmesine sebep oluyor.” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2018-12-02-at-13.33.51.jpeg

‘Yüzlerce esnafı bir trafo yeri yüzünden daha fazla mağdur etmeyin!’

Büyükşehir Belediyesinin söz konusu trafo yeri sorunu ile ilgili kendilerine yardımcı olma yönünde bir çaba sarf ettiklerini anacak henüz bu çabaların da bir sonuç üretmediğini ifade eden Örnek, “Büyükşehir belediyesiyle de konuyla ilgili görüşmelerimiz sürüyor ve kendilerinden bize gösterdikleri hassasiyetin gereğini biran önce yerine getirmelerini talep ediyoruz. Burası normal sıradan bir cadde değildir. Sakarya insan selinin olduğu, çok yoğun bir caddedir.  Bu caddedeki çalışmaların çok acil ve hızlı bir şekilde tamamlanması gerekirken, bir trafo yeri yüzünden aksaması ve esnafın mağduriyet yaşaması hoş değil. Bu konuda yetkililerin duyarlılık göstermesini talep ediyoruz. Mevsim kış ve her gün yağan yağmurlardan caddede yürümek mümkün değil ve bu durum esnafın mağduriyetini daha da büyütüyor. İlgili yetkililerin en kısa zamanda bu soruna bir çözüm getirmesi gerekiyor. Bağlar Belediyesi ‘Parkta trafo olmaz’ inadından vazgeçmelidir. Yüzlerce esnafı bir trafo yeri yüzünden daha fazla mağdur etmenin bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.