Biri kesti, diğeri mühürledi

Biri kesti, diğeri mühürledi
Silvan susuz kaldı

DEDAŞ, borcu nedeniyle Silvan Belediyesi ile su kuyularının elektriklerini keserek ilçeyi susuz bırakırken, Silvan belediyesi ekipleri ise, DEDAŞ binasını mühürledi.

DİYARBAKIR-DEDAŞ, Silvan Belediyesi ile ilçe merkezine su aktarımı yapan Büyük çeşme kaptajı ve Orta çeşme sondaj kuyularının elektriğini kesti.Elektriklerin kesilmesiyle birlikte ilçe merkezine su verilemezken, belediye binasında ise hiçbir resmi işlem gerçekleştirilemiyor. Belediye ekipleri bunun üzerine, "İşyeri açma ve çalışma ruhsatı" bulunmayan DEDAŞ'a bağlı arıza birimi binasını mühürledi. 

'Bu uygulama Silvanlıları cezalandırmadır'

Konuya ilişkin açıklama Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede,TEDAŞ'ın özelleştirilmesinden sonra sadece para ve tahsilâttan başka bir şey düşünmediğini ifade ederek, "Halkı ve hizmeti hiçe sayarak belli bir girişim için girmişler. Örneğin borcumuzun çok az olmasına rağmen ve yapılandırma için tam yazı yazarken, bir iki gün zarfında hiç kimseye danışmadan başta su kaynaklarının ve belediyemizin elektriğini kesmişler. Bununla da yetinmeyip kaymakamlığın, resmi kurumların, okulların elektriğini kesme Silvan'ı cezalandırmadır. Yapmış olduğumuz tespitlerde bu şirketin Silvan'da faaliyet verdikleri tüm büroları ve suları kaçaktır ve tarafımızdan resmi işlem yapılarak mühürlendi. Durum böyle olunca halka hizmet gitmez. Her şey para değildir" dedi. Konuşmasının devamında 6 adet büyük trafonun belediyenin mülkünde olduğu, ancak halka hizmet gitmesi açısından işlem yapmadıklarını belirten Erdede, "Bizde gerekli yasal işlemleri yaptığımızda, bizim alacağımız onların borcunun birkaç misli üzerinedir. Para, menfaat ve çıkar üzerine kurulu hizmeti kabul etmiyoruz. Bizler halkı düşünen ve uzlaşan bir kurumuz" dedi.

 


dyb-17-01-14-dedas-silvani-susuz-birakti5.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.