Birlik Vakfı’nda ‘Hikmet Buluşmaları’ sürüyor

Birlik Vakfı’nda ‘Hikmet Buluşmaları’ sürüyor
Birlik Vakfı Diyarbakır Şubesi’nce, ‘Hikmet Buluşmaları’ kapsamında Diyanet-Sen Şube Başkanı ve Diriliş Postası Yazarı Ömer Evsen’i misafir etti. Evsen, buluşmalar kapsamında Ortadoğu ve Suriye konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Tigris Haber-Birlik Vakfı Şube Başkanı Metin Evsen ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ‘Hikmet Buluşmaları’nda konuşan Ömer Evsen, Türkiye’nin savunmasının Afrika’dan, Afganistan’dan başladığını vurgulayarak, “Savunma hattını bu coğrafyalarda kurmazsanız Suriye’den sonra hedef Türkiye olur, İran olur, Rusya olur. Amerika, İngiltere, Hollanda ve 62 ülke eğer Suriye’de terör ve teröristlerle mücadele amacıyla bulunuyorlarsa bilinmelidir ki savunma hattı kurmak en önce Türkiye’nin hakkı ve sorumluluğudur. Türkiye Suriye ile Siyasi, Coğrafi ve tarihi geçmişi nedeniyle bu hattın öncelikli ülkesidir. 1988 yılında Suniye ile yapılan Adana mutabakatında Türkiye’nin izin almaksızın Suriye içine 15 km kadar girebilmesine Suriye devleti tarafından izin verilmiş olmasının altında yatan nedende bu ortak geçmişin gerekliliğidir” diye konuştu.

“SURİYELİLER TÜRKİYE’DE KALMAK İSTEYECEKLERDİR”

Bölgede bugün savaşın durması halinde bile Türkiye’deki muhacirlerin ülkelerine dönüşlerinin beş yıllık bir süreç alacağına işaret eden Evsen, “Kaldı ki bu insanların bir kısmı ülkesine göre daha rahat, demokratik bir yönetime sahip Türkiye’ye uyum sağlamış ve bu ülkeyle kendini özdeşleştirmeyi başardığı için Türkiye de kalmak isteyeceklerdir” dedi.

“SURİYE’DE SAVAŞ SATRANÇ TAHTASINA DÖNMÜŞ DURUMDA"

Yazar Ömer Evsen, Suriye’deki savaşın satranç tahtasına döndüğüne değinerek, “Her ne kadar Trump Amerikan askerlerinin çekileceğini ilan etse de uzun süredir her hangi bir DAEŞ saldırısıyla karşılaşmayan ABD askerleri peş peşe sözde saldırılara uğradılar. Derin Amerika Trump’a sen bu konuda konuşabilirsin lakin söz bizde ve ABD Suriye’den çekilmeyecek demekteler. Rusya sıcak denizlere inme emeline ulaşmış, Akdeniz de birden çok liman ve üs sahibi olmuş durumda, diğer ülkelerinde elde ettikleri tavizlerden vaz geçmeyeceklerini görmek için uzman olmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BÖLGEDEKİ ETKİNLİĞİNİ ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin bölgedeki etkinliğini arttırmaya devam ettiğini belirten Evsen, şöyle konuştu: “Diğer ülkelerin saldırılarla yıktığı coğrafyada insanlara el uzatarak yüreklerine dokunarak bir halk diplomasisi yürütmesi diğer ülkelerin işine gelmediği için Türkiye’nin önü kesilmeye çalışılsa da, Ortadoğu halkları hatta, Afrika, Uzakdoğu ve Amerika’daki yerliler dahi Türkiye’den uzanacak dostluk elini bekliyorlar. Bu nedenle Diyanet Vakfının, İHH’nın, Kızılay’ın ve diğer tüm kurumların yaptıkları faaliyetler büyük önem kazanıyor. Türkiye bu coğrafyalardaki insanların yüreğine dokunarak emperyalistlerin tahrip ettiği coğrafyaları ve yürekleri kazanmaya çalışıyor ki, bu dünyaya insanlık dersi olarak yeter de artar”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.