Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" konferansı

Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" konferansı
Silvan İlçe Müftülüğü, Silvan'da bayanlara yönelik "Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" adlı konferans düzenledi.

Silvan Kaymakamlığı Kültür Merkezinde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tiavetiyle başlayan konferans, 15 yaş üstü Kur'an kursları öğrencilerinden oluşan ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ve Ku'ran kursu öğreticilerinden Hatice Baran'ın okuduğu Mevlidi Şerifle devam etti.

Kur'an Kursu Öğreticilerinden Müncide Medeni, konferansta yaptığı konuşmada, iki birey, aile içi, komşular arası, toplum içi ilişkilerin kaçınılmaz olarak birlikte yaşamayı beraberinde getirdiğini, bütün bu ilişkilerin doğru ve huzur sağlayıcı nitelikte olabilmesi için bir takım ahlaki ve haklar temeline dayanması gerektiği belirtti.Medeni, bunların hepsinin teorik ve pratik şeklinin, en iyi şekilde Hz. Peygamber tarafından ortaya konulduğunu belirterek, okuduğu hadislerle ve İslam tarihinden verdiği örnek olaylarla anlattı.

Konferansın ardından Kur'an Kursu öğreticileri Aygül Gök ve Hatice Baran'ın yönetimindeki Kur'an Kursları Minikler İlahi Grubu, Esmaül Hüsna ve birbirinden güzel ilahileri seslendirdi.Konferans, katılımcılara gül, çikolata ve kitap dağıtımıyla sona erdi. yapılarak sona erdi.(aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.