Bismil'de Dicle yeşilin arasında akacak!

Bismil'de Dicle yeşilin arasında akacak!
Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediyesi Dicle vadisini yeşillendirmek için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

Dicle Nehri kıyısında bulunan 760 dönümlük alan çocuk parkı, piknik alanı, spor kompleksi gibi sosyal yaşam alanlarına dönüştürülüyor.

DİYARBAKIR’ın Bismil İlçe Belediyesi, Dicle Nehri kıyısını yeşil alanlara dönüştürüyor. Dicle kenarında yapılan yeşillendirme çalışmasıyla Dicle Vadisi'ni oluşturmayı amaçlayan belediye, 350 dönümlük alanda yeşillendirme çalışması başlattı. Yapılan yeşillendirme çalışmasıyla birlikte Dicle Nehri kıyısında bulunan 760 dönümlük alan çocuk parkı, piknik alanı, spor kompleksi gibi sosyal yaşam alanlarına dönüştürülüyor.

Dicle Nehri kıyısında 90 dönümlük Halil İbrahim Oruç Parkı'nın yanı sıra katledilen Kürt siyasetçi Vedat Aydın'ın isminin verilmesi düşünülen 45 dönümlük alan üzerine yapılan parkın son aşamaya geldiğini belirten Bismil Belediyesi Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğü yetkilileri, parkın en yakın zamanda halkın hizmetine açmayı hedeflediklerini kaydetti. Parkta aydınlatma direkleri, çocuk oyun gurubu, kamelya, anfi alanı ve su dans havuzu gibi sosyal alanların olacağını açıklayan yetkililer, Dicle Nehir kıyısında yürüyüş yolların da yapıldığını belirtti.

dicle-yesilin-arasinda-akacak----(3).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.