Bismil'de işler karışıyor

Bismil'de işler karışıyor
AK Parti Bismil İlçe kongresi öncesinde partinin teamüllerine aykırı bir durum yaşanıyor.


Genel merkez aday olarak Mehmet Kızılkaya’da karar kılarken, genel merkezin kararına karşı çıkan Fahri Çelebi de aday olduğunu açıkladı. Pazar günü yapılacak kongrenin sonucu merakla bekleniyor.

AK Parti, 2019 yerel ve genel seçimler öncesinde Doğu ve Güneydoğu teşkilatlarını yenilemeye, kongreler yaparak yönetimlerini belirlemeye devam ederken, Diyarbakır’da 4 ilçenin kongresi kaldı. Bugün Sur ve Kayapınar ilçe kongreleri, yarın da Bismil ve Hazro kongreleri yapılacak. Sonucu e fazla merak edilen ilçe, parti teamüllerine aykırı gelişmelerin yaşandığı Bismil oldu. Partinin 17 yıllık tarihinde bugüne kadar tek adayla seçimlere gidilirken, genel merkezin belirlediği isimler il veya ilçe başkanı oldu. Ancak Bismil’de bu kez farklı bir durum yaşanıyor.

Genel merkeze tepki gösterdi, aday oldu

Adaylardan, eski milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu’nun akrabası olan, genel merkezin de adayı Mehmet Kızılkaya’nın kayınbabası Fahri Merdanoğlu çekilirken, Pazar günkü seçimde Mehmet Kızılkaya ve Fahri Çelebi’nin yarışması bekleniyor. Mehmet Kızılkaya’nın genel merkezin belirlediği aday olduğu açıklanırken, genel merkezin tutumunun adil olmadığını ileri süren Fahri Çelebi aday olduğunu bildirdi. Gıda Tarım Ve Hayvancılık Eski Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in memleketi olan Tepe beldesinden olan Fahri Çelebi’nin tüm çabalara rağmen adaylıktan çekilmediği belirtildi. Bu yüzden Pazar günü yapılacak seçimin sonucu merakla bekleniyor.

İl Başkanı Budak Bismil’de

Öte yandan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, parti çalışmaları kapsamında Bismil ilçesini ziyaret etti. AK Parti Bismil İlçe Başkanlığını ziyaret eden Başkan Budak, ilçe başkanı Mehmet Kızılkaya'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Budak, partisinin Bismil İlçe Kongresinin pazar günü yapılacağını anımsatarak, seçimden seçime değil her zaman vatandaşların yanında olan bir partiye mensup olduklarını söyledi.

Bütün vatandaşları kongreye davet eden Budak, "Cumhurbaşkanımızın emaneti olan teşkilatlarımız seçimden seçime değil, milletimizin her daim hizmetindedir. Türkiye, artık kendi tarihine, kültürüne, şartlarına uygun yeni bir yönetim tarzını geliştirip uygulayabilecek güce, olgunluğa ve öz güvene kavuşmuştur." ifadelerini kullandı.

Budak ve beraberindekiler, daha sonra Bismil Belediyesine geçti.

Dilek AKIN/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.