Bismil’de Suriyelilere yardım

Bismil’de Suriyelilere yardım
Ülkelerindeki savaştan kaçarak Diyarbakır'ın Bismil ilçesine yerleşmek zorunda kalan Suriyeli mültecilere Uğur Dershaneleri yardım eli uzattı.

DİYARBAKIR  - Bundan önce de 'Kardeş Okul' projesi kapsamında köy okullarına yardımda bulunan Bismil Uğur Dershaneleri, yönetici ve öğrencilerinin yardımıyla 70 kolilik temel gıda ürünlerini ihtiyaç sahibi ailelere öğrencilerin ve öğretmenlerin de katılımıyla teslim etti. Konuyla ilgili konuşan Bismil Uğur Dershanesi Müdürü İkram Dal, "Soğukluk ve açlıkla mücadele eden insanlara duyarsız kalmamız mümkün değildi. Bundan önce de dershanemiz aracılığıyla farklı türde birçok yardımda bulunduk. Aslında bizim amacımız dikkatleri buraya çekmek. Yardım ve dayanışma ruhunun toplumun bütün kesimine yayılması için bizler elimizden geleni yapacağız. Yardımı sadece zengin insanlar yapar anlayışını kırmak ve az da olsa yardım etmek fikrinin insanlara aşılanmasını sağlamak istiyoruz. Bizim yaptığımız yardımlar belki birkaç günlük ihtiyaçlarını karşılar fakat bu dayanışma ve yardımlaşma ruhunun öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yansıması daha güzel bir durum. Yardımlarda emeği geçen Bismil Uğur Dershaneleri yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. 
Yardımların çadırlara teker teker dağıtılmasının ardından öğrencilerin Suriyeli mültecilerle fotoğraf çektirmesi Suriyeli mültecileri bir nebze olsa da memnun etti.

bismil-yardim.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.