Bismilliler DEDAŞ'a yürüdü

Bismilliler DEDAŞ'a yürüdü
Bismil ilçesine bağlı Ulutürk (Darlı) köyünde elektrik kesintilerine isyan eden yurttaşlar DEDAŞ Bismil İlçe İşletme Şefliği ‘ne yürüdü.

DİYARBAKIR (DİHA) - Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Ulutürk (Darlı) köyünde ikamet eden çok sayıda yurttaş, haftalardır süren elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla DEDAŞ Bismil İlçe İşletme Şefliği ‘ne yürüdü. Burada tepkilerini dile getiren yurttaşlar, DEDAŞ Bismil İlçe İşletme Şefliği ‘ne dilekçeler verdiklerini belirterek, bir türlü sonuç alamadıklarını ve yıllardır bu çileyi çektiklerini kaydetti. 

Ulutürk köyü muhtarı İsmet Sönük, "Elektrik kesintileri yüzünden çocuklarımız 4 gündür okula gidemiyor. 2 yıldır bu çileyi çekiyoruz. Yetkililerden yardım istememize rağmen bize kimse yardım etmiyor. Tüm yetkililerden rica ediyoruz. Soğuktan evimizde oturamıyoruz. Buradan vekillere, kaymakama ve yetkililere sesleniyoruz. Bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi. Kesintilere tepki gösteren yurttaşlardan Fatma Baz ise "3 yıldır elektriklerimiz yok. Evde çocuklarımız donmak üzere ve okula gidemiyorlar. Bu çileyi her yıl bu dondurucu soğuk aylarda yaşıyoruz. Buna yetkililerin bir çözüm bulması gerek. Buradan herkese sesleniyoruz" diye konuştu. 

DEDAŞ Bismil İşletme Şefliği'nden sorunun en kısa zamanda giderileceği sözünü alan yurttaşlar eylemlerini sonlandırdı. 

dedas-eylem.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.